„Jūs matote, kas vyksta.“ Ukraina skelbia apie kritinę problemą  ()

Prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad Ukrainai reikia daugiau oro gynybos sistemų, bent jau siekiant visiškai apsaugoti strateginius objektus. Tai jis pasakė trečiadienį per spaudos konferenciją po susitikimo su Airijos ministru pirmininku Leo Varadkaru Kyjive.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina garsiai skelbia apie didelę problemą.

„Turime apsaugoti savo dangų. Matote, kas pas mus vyksta. Mums trūksta tų galingų sistemų, kurios apsaugotų mūsų miestus. Jau net nekalbu apie visus miestus, nors viską reikia saugoti. Bet tuos miestus, kurie aprūpina mūsų kariuomenę, tuos miestus, kurie suteikia pagrindinius koridorius, tuos miestus, kuriuose yra sutelkta mūsų strateginė infrastruktūra, mūsų branduoliniai objektai – visus šiuos miestus turime apsaugoti modernia oro gynyba“, – sakė Zelenskis.

Komentuodamas grūdų koridoriaus problemas, prezidentas taip pat pažymėjo, kad Rusija raketomis smogia į Ukrainos uostus, juos taip pat reikia saugoti.

Jis pabrėžė, kad oro gynybos sistemos SAMP/T ir „Patriot“ efektyviai susidoroja su šia užduotimi.

„Dabar nesakysime, kur šios sistemos yra, bet jos veikia. SAMP/T veikia puikiai. Jei turėtume daugiau atitinkamų sistemų, šios sistemos apsaugotų Odesos infrastruktūrą – ir ne tik uosto“, – sakė Zelenskis.

 

Jis priminė, kad neseniai buvo susitarta su Vokietijos kancleriu Olafu Scholzu dėl papildomos „Patriot“ oro gynybos, „tačiau viso to vis dar nepakanka, kad būtų apsaugota atitinkama infrastruktūra“.

Vienas iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadų, kovojančių prie Bachmuto, pareiškė, kad Vakarai padarė klaidą, kontrpuolimo išvakarėse aprūpindami Ukrainą tankais ir šarvuočiais, tačiau nesuteikę pakankamai modernių naikintuvų ar pakankamai oro gynybos sistemų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(2)
(33)

Komentarai ()

Susijusios žymos: