„Kontrpuolimas turėjo prasidėti pavasarį.“ Zelenskis skelbia paslaptį, kas tam sutrukdė (Video)  ()

Volodymyras Zelenskis liepos 23 d. pareiškė, kad Ukraina norėjo pradėti priešpriešinį puolimą anksčiau. Anot jo, jis turėjo prasidėti 2023 metų pavasarį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis pažymėjo, kad tuo metu Ukrainos kariuomenė susidūrė su keliomis problemomis, kurios neleido įvykdyti šio puolimo. Svarbiausia iš jų, pasak šalies vadovo, buvo amunicijos trūkumas, teigiama „The Aspen Institute“ vaizdo medžiagoje.

Prezidentas pabrėžė, kad kontrpuolimo pradžios laikas buvo perkeltas, nes Ukraina neturėjo pakankamai ginklų ir apmokyto personalo.

Mes to nepadarėme, nes, atvirai kalbant, neturėjome pakankamai amunicijos ir ginklų, taip pat nebuvo pakankamai brigadų, tinkamai apmokytų šiuos ginklus valdyti“,  pasakė jis.

V. Zelenskis taip pat pabrėžė, kad terminai pasikeitė, nes ukrainiečių kariuomenės mokymo misijos dažniausiai vyko užsienyje. Kartu jis pažymėjo, jog Ukraina vis dėlto pradėjo šį puolimą.

Nors kontrpuolimas prasidėjo pakankamai stipriai, jo tempas sulėtėjo, nes Ukraina greitai išnaudojo amuniciją. V. Zelenskis paaiškino, kad šis delsimas suteikė Rusijai daugiau laiko įgyvendinti savo priemones, kurios turėtų sulėtinti ataką.

„O kadangi mes tai pradėjome šiek tiek vėliau, galima sakyti, kad tai suteikė Rusijai laikotarpį užminuoti visas mūsų žemes ir nutiesti kelias gynybos linijas. Ir, žinoma, jie turėjo net daugiau laiko nei reikėjo“, – pabrėžė prezidentas.

 

Jis pažymėjo, kad dėl to ir sulėtėjo puolimas. Kartu jis teigė, kad valstybė nenori prarasti savo žmonių, o kariai nenorėjo prarasti technikos.

„Taip, aš suprantu, kad visada smagiau greičiau pamatyti pergalę. To norime ir mes. Tačiau klausimas kyla apie šios pergalės kainą. Todėl mes nemesime žmonių po tankais,“ – pabrėžė prezidentas.

Jis taip pat paragino planuoti Ukrainos atsakomąjį puolimą taip, kaip siūlo analitikai ir žvalgyba. Baigdamas jis patikino, kad dalis Ukrainos teritorijos jau išlaisvinta, todėl tiki valstybės pergale.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(1)
(28)

Komentarai ()

Susijusios žymos: