Galingi įvykiai. Pajudėjo Vakarų apmokytos brigados. Laužomi „drakono dantys“, juda nauji rezervai  ()

Į frontą patraukė naujos ginkluotos pajėgos, aprūpintos galinga vakarietiška technika.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-30 Galingi įvykiai. Pajudėjo Vakarų apmokytos brigados. Laužomi „drakono dantys“, juda nauji rezervai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kontrpuolimas pagaliau gali būti sėkmingas. Į frontą patraukė naujos ginkluotos pajėgos, aprūpintos galinga vakarietiška technika, kuri laužo rusiškus „drakono dantis“.

Anot „Foreign Policy“, dar birželį pagrindiniai Vakaruose apmokyti daliniai, įskaitant 47-ąją artilerijos brigadą ir 47-ąją mechanizuotąją brigadą, patraukė į frontą.

Tačiau kadangi šie kariai susidūrė su tankiais minų laukais, „drakono dantimis“ ir artilerijos žudymo zonomis, Kyjivas susilaikė nuo kitų didelių Vakarų apmokytų dalinių, tokių kaip 10-asis operatyvinis korpusas, siuntimo. Ukrainos pareigūnai, įskaitant prezidentą Volodymyrą Zelenskį, yra susirūpinę dėl Vakarų amunicijos tiekimo mažėjimo.

Kaip pažymi leidinys, ketvirtadienį Ukrainos kariuomenė patvirtino, kad jų daliniai pajudėjo į pietus, nepaisant galingų okupantų gynybinių įtvirtinimų. Tai rodo, kad ukrainiečiai pasipildė rezervais. Panašu, kad pagrindinis puolimo kelias yra gilesnis veržimasis į okupuotas Zaporižios srities, besiribojančios su Azovo jūra, sritis, pirmiausia link Orechovo ir Robotynės miestų, o vėliau link Rusijos okupuotų Melitopolio ir Berdiansko.

Ukrainos gynybos viceministrė Hanna Maliar patvirtino, kad Ukrainos pajėgos „palaipsniui žengia į priekį“ prie Azovo jūros. Kartu Karo studijų institutas pažymėjo, kad ukrainiečiams pavyko bent viena iš pradinių operacijų: jie pralaužė dalį Rusijos gynybos į pietus nuo Orechovo miesto. Rusijos karo tinklaraštininkai patvirtino, kad Ukraina užėmė Staromajorsko miestą, galbūt siekdama padalinti okupuotas Donecko ir Zaporižios sričių teritorijas.

 

Tuo tarpu Ukraina ir toliau atremia Rusijos atakas. Nepaisant smūgių Rusijos Federacijos bazėms ir amunicijos sandėliams, okupacinė šalis vis dar bando atakuoti Ukrainą raketomis. Rusija neseniai paleido hipergarsines raketas „Kinžal“, turėdama tikslą pataikyti į aerodromą, kuriame tariamai saugomos kai kurios JK ilgo nuotolio raketos „Storm Shadow“.

Leidinys pažymi, kad Ukrainos postūmis sukėlė retą Vladimiro Putino atsaką. Rusijos prezidentas sakė, kad jo kariai atmušė Ukrainos atakas prieš Zaporižią ir padarė daug nuostolių, bet tiesioginių įrodymų nepateikė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(129)
(8)
(121)

Komentarai ()

Susijusios žymos: