Lenkijos spec. pajėgų generolas: „Vagneriečiai nukreipti į Suvalkų koridorių. Jie nepasižymi intelektu“  ()

Jie yra visiškai nepasiruošę tokio pobūdžio veiksmams, bet tikrai sutelkia visuomenės dėmesį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-29 Lenkijos spec. pajėgų generolas: „Vagneriečiai nukreipti į Suvalkų koridorių. Jie nepasižymi intelektu“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Vagneriečiai nukreipti į Suvalkų koridorių. Putinas tai daro tyčia, siekdamas sutelkti Vakarų ir Ukrainos dėmesį, o reali veikla vykdoma kaip ir anksčiau“, – situaciją vertina buvęs Lenkijos spec. pajėgų generolas Romanas Polko.

Jo nuomone, Putinas sąmoningai neatsisako prekės ženklo, kurį sukūrė „Wagner“.

„Paradoksalu, bet tai, kad vagneriečiai nesustodami žygiavo į Maskvą, suteikė jiems šlovę ar viešumą pasaulyje, o dabar jie nori tai panaudoti prieš Vakarus“, – sako ekspertas.

„Vagneriečiai, kaip ne kartą pabrėžiau, yra ne koks super elitas, apmokytas žvalgybos mokyklose ir specnaze, o paprasti banditai, nusikaltėliai, galintys tiesiog be skrupulų mušti, vogti ir žudyti. Taip jie tai daro iki šiol“, – sakė jis.

Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad „šioje grupėje tikrai buvo tarnybų ir specialiųjų pajėgų pareigūnų, bet ne keli tūkstančiai, o dešimt ar keli šimtai, kurie ieškojo, kaip iš to gerai užsidirbti“.

Jo nuomone, būtent tie asmenys iš spec. pajėgų, specnazo arba žvalgybos pareigūnai, galintys vykdyti žvalgybą ir specialią veiklą, rengti sabotažo ir diversinius veiksmus, yra atsakingi už migrantų stūmimą per Lenkijos sieną.

 

„O vagneriečiai – kaip mes vadiname kariuomenėje – yra „šautuvo buožių pratęsimas“. Jie nepasižymi intelektu. Jie yra visiškai nepasiruošę tokio pobūdžio veiksmams, bet tikrai sutelkia visuomenės dėmesį“, – sakė generolas Polko.

Kartu jis pažymėjo, kad „grėsmė iš tikrųjų didėja“. Specnazo instrukcijos visada sakydavo veikti ne tik kaip „žaliesiems žmogeliukams“, bet ir prisidengiant sporto klubais, asociacijomis, paramos fondais. Tai, deja, Rusija, be abejo, nuosekliai įgyvendina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(12)
(34)

Komentarai ()