[ŽT] Lietuva vėl drebina pasaulį. Skelbiama 3 šalių koalicija. Bandoma visiškai išspirti Rusiją  (3)

Tarptautinio Olimpinio Komiteto (TOK) bandymai sugrąžinti rusus ir baltarusius į tarptautinį sportą kelia nerimą tarp Ukrainos sąjungininkų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-03 [ŽT] Lietuva vėl drebina pasaulį. Skelbiama 3 šalių koalicija. Bandoma visiškai išspirti Rusiją  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

TOK, kuris laikosi sankcijų Rusijai ir Baltarusijai kaip valstybėms, tačiau primygtinai reikalauja, kad rusai ir baltarusiai būtų sugrąžinti į tarptautinį sportą su neutralia vėliava, sulaukė dar vieno Vakarų šalių kreipimosi, kuriame reikalaujama, kad bet kokio statuso Rusijos Federacijos ir Baltarusijos atstovams nebūtų leista dalyvauti 2024 m. vasaros olimpinėse žaidynėse, kurios vyks Paryžiuje.

Tai bendras Lietuvos, Latvijos ir Estijos užsienio reikalų ministrų pareiškimas.

Užsienio reikalų ministrai sveikino TOK sprendimą nesiųsti Rusijai ir Baltarusijai oficialaus kvietimo į Paryžiaus olimpines žaidynes, tačiau išreiškė susirūpinimą dėl Komiteto ketinimų leisti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams varžytis neutraliame statuse. Baltijos šalys tokį požiūrį laiko nepagrįstu, nes Maskva ir jos sąjungininkė ir toliau kariauja žiaurų karą prieš Ukrainą, kurio tikslas – Ukrainos valstybės suvereniteto sunaikinimas, rašoma kreipimesi.

Užsienio reikalų agentūrų vadovai pabrėžia, kad Kremlius pastaraisiais metais savo valstybinėje propagandoje panaudojo Rusijos „neutralių“ sportininkų pasirodymą tarptautiniuose turnyruose, taip pat primena, kad per Rusijos karą žuvo šimtai Ukrainos sportininkų ir buvo sugriauta sporto infrastruktūra.

 

Baltijos šalys kreipiasi į TOK kaip vieną įtakingiausių organizacijų sporto pasaulyje ir ragina išlaikyti maksimalias sankcijas Rusijai ir Baltarusijai, kol tęsiasi Rusijos agresija prieš Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(86)
(0)
(86)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: