Netikėti įvykiai Rusijoje. Belgorode kuriama nepriklausoma kariuomenė. Putinas leidimo nedavė  ()

Rusijos gubernatoriai pradėjo formuoti regionines armijas, kurios galėtų tapti būsimo pilietinio karo pagrindu, teigia analitikai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos Belgorodo srityje vietinės teritorinės gynybos kovotojai pradėjo ginkluotis šaunamaisiais ginklais. Kremliaus „RIA Novosti“ duomenimis, padalinyje jau yra 2092 žmonės. Rusijos Federacijos Kursko srities gubernatorius savo taip pat  paskelbė apie savo regioninės armijos sukūrimą.

Tuo pat metu Kremliaus vadovas Putinas dar nepasirašė įstatymo, leidžiančio vietos valdžiai kurti savo karines įmones. Taip pat nebuvo atskiro Kremliaus leidimo Belgorodo ir Kursko sritims.

Be to, Putino partijos generalinės tarybos sekretorius Turchakas anksčiau pareiškė, kad teritorinės gynybos padalinių ginklavimas Belgorodo regione yra neteisėtas. Jis skundėsi Kremliaus vadovui dėl teisinės bazės nešioti ginklus trūkumo, remdamasis tuo, kad Rusijos valdžia nereglamentavo regioninių armijų teisinio statuso.

Rusijos analitikas ir tinklaraštininkas Anatolijus Nesmijanas savo „Telegram“ kanale pažymi, kad regioninių armijų formavimas Rusijos Federacijoje yra būsimos pilietinės nesantaikos ir pilietinio karo pradininkas.

 

„Regioninės kariuomenės pamažu įgauna struktūrą, ginkluojasi ir tampa supančio kraštovaizdžio detale. Tokie būriai yra dar vienas žingsnis būsimos pilietinės nesantaikos link. Panašu, kad Rusija jau pakankamai arti ikimongolinio savo istorijos laikotarpio“, – pastebi jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(0)
(18)

Komentarai ()

Susijusios žymos: