„Iki 500 km“. Skelbiama superinė naujiena iš Vokietijos dėl „Taurus“ perdavimo Ukrainai  ()

Liaudies deputato Jehoro Černevo teigimu, pagrindinės parlamento frakcijos sutarė, kad Ukrainai reikia ilgo nuotolio raketų, galinčių aprėpti visas laikinai okupuotas teritorijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bundestage tikriausiai susitarta dėl tolimojo nuotolio raketų „Taurus“ perdavimo iš Vokietijos Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Rugpjūčio 7 dieną savo feisbuke parašė Ukrainos liaudies deputatas iš frakcijos „Liaudies tarnas“, Nacionalinio saugumo, gynybos ir žvalgybos komiteto pirmininko pavaduotojas Jehoras Černevas.

Pasak jo, Vokietijos parlamentarai tvirtina, kad pagrindinės parlamento frakcijos pasiekė sutarimą dėl sparnuotųjų raketų „Taurus“, kurių nuotolis yra 500 kilometrų, perdavimo Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.

Černevas pabrėžė, kad šių raketų skrydžio nuotolis apima visas laikinai okupuotas teritorijas, įskaitant pietinę Krymo pakrantę.

„Ilgą laiką dirbome su Vokietijos parlamentarais kurdami paramos grupę, o dabar pagaliau ledai pajudėjo. Laukiame oficialaus sprendimo“, – rašė Černevas.

Verta paminėti, kad Vokietijos Federacinės Respublikos valdančiųjų partijų koaliciją sudaro Vokietijos socialdemokratų partija, Žaliųjų partija ir Laisvųjų demokratų partija.

 

„Taurus“ raketa yra didelio nuotolio oras-žemė ikigarsinė operatyvinė-taktinė sparnuotoji raketa, skirta didelio tikslumo smūgiams ir labai saugomiems bei giliai esančiams taikiniams naikinti.

Baziniame KEPD 350 modelyje sumontuota tandeminė galvutė, sverianti 481 kg, kurioje yra apie 50 kg sprogmenų. Pakrautos raketos masė – 1360 kg, o tuščios – 1080 kg. Maksimalus skrydžio nuotolis viršija 500 km.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(72)
(0)
(72)

Komentarai ()