[ŽT] Išvados po maišto. Skelbiama ką Putinas padarė su „Rosgvardija“  ()

Didžiosios Britanijos gynybos ministerija mano, kad Kremlius ketina sustiprinti Nacionalinę gvardiją sunkiąja ginkluote, siekdamas užtikrinti Putino režimo saugumą nuo vidinių grėsmių, tokių kaip „Wagner“ karinis maištas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugpjūčio 4 dieną Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė federalinį įstatymą, suteikiantį Rusijos gvardijai teisę naudoti sunkiąją karinę techniką, įskaitant artileriją ir kovinius sraigtasparnius. Šis žingsnis rodo, kad Kremlius padvigubina finansavimą Nacionalinei gvardijai, kuri yra viena iš pagrindinių Putino režimo saugumo organizacijų. Tai teigiama rugpjūčio 8 dieną kitoje Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos ataskaitoje.

Didžiosios Britanijos žvalgyba praneša, kad savo šiuolaikine forma Nacionalinė gvardija buvo sukurta vadovaujant buvusiam Putino asmens sargybiniui Viktorui Zolotovui, o šiuo metu joje dirba apie 200 000 žmonių.

Po nesėkmingo „Wagner“ kuratoriaus Jevgenijaus Prigožino maišto 2023 metų birželį Kremlius nusprendė sustiprinti Rusijos gvardijos dalinius sunkiąja ginkluote – artilerija, tankais ir koviniais sraigtasparniais. Didžiosios Britanijos gynybos ministerija mano, kad tokį sprendimą lėmė noras padidinti saugumą dėl vidinių grėsmių, tokių kaip Prigožino ir jo samdinių maištas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(6)
(-4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: