[ŽT] Vyksta bandymai. Danguje skraidys Ukrainos „šnipai“  (2)

Naujasis Ukrainos dronas „SpyGun“ buvo perkeltas į kovos zoną bandymams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė Ukrainos gynybos ministerijos Pagrindinė žvalgybos valdyba. Pažymima, kad šis dronas skirtas giluminei žvalgybai, tačiau prireikus juo galima reguliuoti ir ugnį.

„Droną sukūrė Ukrainos inžinieriai ir dizaineriai verslininko ir savanorio Jurijaus Goliko ir tenisininko, o dabar Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karininko Sergijaus Stakhovskio, iniciatyva“, – pažymi GUR.

Ukrainos žvalgyba teigia, kad kompleksą sudaro du orlaiviai ir antžeminė valdymo stotis. Taigi žvalgybinis dronas gali veikti iki 50 km atstumu, turi aukštą apsaugos lygį nuo elektroninio karo trukdžių.

„SpyGun“ taip pat įrengtas automatinis grįžimas į pakilimo tašką, o aukštos aerodinaminės charakteristikos leidžia sklandyti pasirinktu maršrutu išjungus variklį, taupant akumuliatoriaus energiją.

 

Be to, jis gali skristi nenusileidęs iki 160 minučių, didžiausias skrydžio aukštis – 1500 m, darbinis aukštis – 500-600 m, o greitis – 90 km/val. Jame yra internetinės kameros ir „GoPro“.

Žvalgyba pažymi, kad „SpyGun“ yra palyginti nebrangus ir greitai pagaminamas dėl paprasto korpuso dizaino ir eksploatacijos metu yra danguje nematomas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(0)
(33)

Komentarai (2)