Išsigando HIMARS. Rusija „paslėpė“ ištisą sraigtasparnių Ka-52 armadą  ()

ISW analitikai teigia, kad priešo orlaivių „išjungimas“ privers Rusijos pajėgas palikti oro uostą ir taip sulėtins Rusijos logistinę paramą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Okupuoto Luhansko tarptautiniame oro uoste rusų okupantai dislokavo daugiau nei tuziną karinių sraigtasparnių. Tai teigiama kasdieninėje Amerikos karo studijų instituto (ISW) analitinėje ataskaitoje.

Instituto analitikai remiasi Ukrainos atsargos karininku, kuris rugpjūčio 8 dieną sakė, kad pagal palydovinius vaizdus Rusijos valdžia neseniai Luhansko tarptautiniame oro uoste dislokavo 12–16 sraigtasparnių. Šie sraigtasparniai nepatenka į Ukrainos HIMARS ir MANPADS diapazoną. Šių sraigtasparnių „išjungimas“ privers Rusijos karius palikti oro uostą ir taip sulėtins Rusijos logistinę paramą.

„Nuo 2014 metų oro uostas buvo neaktyvus, tačiau šiemet jis buvo perskirtas kaip sraigtasparnių oro uostas operacijoms Donecko-Luhansko fronte. Vidutiniškai per dieną jame stovi 12-16 sraigtasparnių. Aerodromo perimetras yra labai saugomas oro gynybos priemonių, tačiau ji nėra nepramušama. Aerodromo sunaikinimas sulėtins logistiką ir reagavimo laiką Donecko ir Luhansko srityse“, – rašoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(0)
(26)

Komentarai ()