ISW skelbia netikėtą žinią. Šoigu susikirto su Putinu  ()

Putinas vis dar bando pašalinti Prigožiną iš „Wagner“, tačiau Šoigu turi kitokią nuomonę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos gynybos ministras nusprendė „atimti“ darbą iš „vagneriečių“ Afrikos šalyse, taip supykdydamas „Wagner“ vadovybę ir personalą.

Tokią nuomonę išsakė Karo studijų instituto ekspertai (ISW), išanalizavę paskutines naujienas iš Rusijos Federacijos.

Jei Šoigu tikrai žiūri į Afrikos šalis, jis gali sukurti papildomų problemų dėl Putino tikslų, kuriuos jis paskiria „Wagner“. Putino ir Šoigu prioritetai periodiškai skiriasi per plataus masto invaziją į Ukrainą: Putinas teikia pirmenybę konkuruojančių grupių ir interesų pusiausvyrai, o Šoigu bando įtvirtinti visišką Rusijos karinių pajėgų Ukrainoje kontrolę.

Gali būti, kad Putinas nori sugrąžinti vagneriečius į Rusijos Federaciją, kad galėtų atlikti pertvarką. Jau liepos 26 dieną Rusijos diktatorius kreipėsi į samdinių vadus su prašymu prisijungti prie Rusijos ginkluotųjų pajėgų kare prieš Ukrainą. Tačiau daugelis samdinių vadų atsisakė įvykdyti Putino prašymą, kai Prigožinas išvyko į Baltarusiją.

Yra žinoma, kad Kremlius jau dabar bando kontroliuoti visas „Wagner“ karines operacijas Afrikoje. Rugpjūčio 9 d., „Wagner“ vadai prisipažino susisiekę su Rusijos Federacija su pasiūlymu pradėti bendradarbiauti su kitomis dabar Afrikoje esančiomis karinėmis kompanijomis. Gali būti, kad tokiais veiksmais Kremlius bando pervilioti dalį samdinių iš „Wagner“ į kitas Kremliaus kontroliuojamas karines bendroves.

 

ISW analitikai įsitikinę, kad labiausiai tikėtinas Kremliaus scenarijus yra bendras samdinių kovinės galios sumažėjimas. Galutinis tikslas yra priversti „Wagner“ visiškai atsidurti po Rusijos gynybos ministerijos vėliava.

Ekspertai teigia, kad vargu ar Putinas sugebės atstumti „Wagner“ vadus nuo Prigožino. Jei Šoigu tikrai patikės RF Gynybos ministerijai visiškai vadovauti visoms RF ginkluotųjų pajėgų karinėms operacijoms Afrikoje, tai tik pablogins santykius su vagneriečiais. Daugelis samdinių, kurie dabar yra Baltarusijoje ar Afrikoje, atsisakys stoti į Rusijos gynybos ministerijos gretas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()