„Ukraina meta tūkstančius karių. Pajudėjo kovose užkietėję jūrų pėstininkai.“ NYT skelbia, kas nutiko  ()

„The New York Times“: Ukraina padarė taktiškai reikšmingą pažangą kontrpuolime dviem kryptimis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina padarė taktiškai reikšmingą pažangą kontrpuolime dviem kryptimis.

Apie tai pranešė „The New York Times“, remdamasis ISW analitikais, Ukrainos pareigūnais ir Rusijos karo tinklaraštininkais, rašo Censor.NET, remdamasis „Ukrainos Tiesa“.

Leidinio teigimu, Ukrainos kariai pajudėjo 16–19 km dviem pagrindinėmis atakos linijomis, Ukrainai stengiantis pasiekti pietinę pakrantę ir nutraukti Rusijos tiekimo linijas.

Sausumos kare ukrainiečiai juda į pietus dviem pagrindinėmis kryptimis: per rytinį Staromajorsko kaimą į rusų okupuotą Berdianską ir toliau į vakarus iki rusų užimto ​​Melitopolio.

„Užgrobta teritorija, esanti nuo 16 iki 19 km abiem atakos kryptimis, nors ir palyginti nedidelė, svarbi tuo, kad verčia Maskvą nukreipti pajėgas iš kitų fronto linijos sričių, teigia karo analitikai. Vašingtone įsikūręs Karo studijų institutas pavadino pažangą „taktiškai svarbia“ ir teigė, kad Rusijos pajėgų perskirstymas greičiausiai „dar labiau susilpnins bendras Rusijos gynybines linijas ir sukurs „galimybes bet kokiam Ukrainos proveržiui, kuris gali tapti „potencialiai“ lemiamu“, – rašoma straipsnyje.

 

Leidinys pažymi, kad Rusijos kariai vykdo savo puolamąsias operacijas šiaurės rytų Ukrainoje aplink Kupjansko miestą. Karo analitikų teigimu, versdama Ukrainą ten gintis, Rusija greičiausiai bando atitraukti Ukrainos pajėgas nuo kitų sričių, kur jos yra puolime.

Vienoje iš dviejų pagrindinių puolimo linijų, nukreiptų į pakrantės Berdiansko uostą, Ukraina suvienijo laimėjimus aplink sunaikintą Staromajorsko kaimą, kurį atkovojo liepos pabaigoje, ir žengia link Rusijos tvirtovės Urožainės, teigia Ukrainos kariškiai ir karo analitikai.

 

Kaip rašo NYT, Ukraina meta tūkstančius karių, įskaitant labiausiai patyrusius ir kovose užkietėjusius jūrų pėstininkus, taip pat šarvuočius, kad jie galėtų judėti į pietus per Mokri Jalo upės slėnį.

„Jeigu jiems pavyks prasibrauti pro Urožainę arba ją apeiti, jie bus 80,5 km atstumu nuo dviejų didžiųjų uostamiesčių – Berdiansko ir Mariupolio prie Azovo jūros. Ir su kiekvienu kilometru, kurį jie žengia į priekį, Ukrainos kariai daro vis didesnį spaudimą Rusijos tiekimo linijoms“, – rašoma leidinyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(73)
(0)
(73)

Komentarai ()

Susijusios žymos: