[ŽT] „700 000 žmonių.“ Prognozuojami galingi įvykiai Rusijoje (Video)  ()

Trečią rugsėjo dekadą – po savivaldos rinkimų - prognozuojami įdomūs įvykiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nauja mobilizacijos banga Rusijoje prasidės trečią rugsėjo dekadą – po savivaldos rinkimų. Iš viso jie planuoja išplatinti iki septynių milijonų šaukimų ir sutelkti apie 700 000 žmonių, sakė politikos analitikas Valerijus Solovėjus.

Visada atsiras 10 procentų, kurie bijos, išsigas ir tikės, kad jei jie neateis, jiems nutiks baisūs dalykai. Už vengimą mobilizuotis, žinoma, baudžiamųjų bylų nebus daug, jų bus labai labai mažai. Tačiau žiniasklaidos dėka vyks dauginamasis efektas, žmonės išsigąs ir daugelis jų tikriausiai bus pasiruošę eiti“, – eteryje sakė jis.

Anot jo, spaudimas Rusijos visuomenėje gali padidėti, nes tai taip pat siejama su infliacija.

Čia ne tik mobilizacijos faktorius, yra dar vienas -  infliacijos veiksnys. Kitas veiksnys yra nuovargis nuo visko, tai yra labai stiprus nuovargis ir perspektyvos stoka, todėl tai gali suveikti, bet tik kaip derinys. Ir pagrindinis dalykas šiame derinyje yra politinė krizė. Nes, jei elitas panorės, tai nesunkiai pavers visus šiuos potencialius krizės veiksnius realių neramumų pavidalu. Užtenka porai technokratų ministrų blokuoti finansinę Nacionalinės gvardijos, policijos apyvartą ar dar kažką. Visa tai techniškai gana paprasta padaryti. O ką tada darys šalis? Tačiau tam reikia elito grupės dalyvavimo", – aiškino Solovėjus.

 

Jis priminė, kad pernai V. Putinas laukė ir nusprendė pradėti mobilizaciją po sėkmingo Ukrainos kontrpuolimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(10)
(12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: