[ŽT] Ukrainos išminuotojai naudoja naują minų naikinimo taktiką (Video)  (1)

Minų laukai yra pagrindinis Ukrainos gynėjų progresą stabdantis veiksnys. Artėjant prie rusų gynybos linijų minų tiek daug, kad ukrainiečiams judėti labai sunku. Pradėtas išminavimo operacijas nutraukia rusų artilerija, po kurios minų laukai kartais atkuriami. Atverti koridoriai irgi yra pavojingi, nes Ukrainos technikos judėjimą paverčia nuspėjamu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

CNN žurnalistai pasidomėjo Ukrainos karo išminuotojų darbu. Ukraina šiuo metu yra labiausiai užminuota šalis pasaulyje, tačiau išminavimo operacijos labai skiriasi. Toli nuo fronto naudojamos išminavimo mašinos, kurios tiesiog sudaužo minas. Ten, kur jos negali privažiuoti, išminavimas vyksta lėčiau - išminuotojai vaikšto su metalo detektoriais. Nė vienas iš šių būdų neveikia mūšio lauke.

Arčiau rusų gynybos linijų išminavimas vyksta naudojant sprogias virves, dronus, tankus su prikabinamais išminavimo įrankiais. CNN žurnalistai sužinojo, kad ukrainiečiai naudoja įdomų naują minų aptikimo metodą. Temstant po karštos dienos jie kelia į dangų dronus su termovizoriais. Jie pastebi saulėje įkaitusias minas, kurios kontrastuoja su aplinkiniais laukais. Šis metodas padeda pastebėti minas - ši efektas ryškiausias temstant ir švintant. Jei matai vieną miną, vadinasi, toje vietoje jų yra ir daugiau. Taigi, ta zona išminuojama. Įprastai tam naudojami specialūs sprogmenys.

 

Minų ten tiek daug, kad judėti iš tikrųjų beveik neįmanoma. Tai - apkasų ir artilerijos karas, kuris visada yra lėtas. „Užėmėme 1 km ilgio ir 300 metrų pločio medžių liniją. Joje radome 53 spąstus“, pasakojo ukrainos gynėjas. Žinoma, jis kalba apie minas, granatas ir kitus sprogstančius spąstus, kuriuos rusai palieka pozicijose prieš atsitraukdami.

„Jie yra apsupti minų. Nemėginkite jiems pasakyti, kad kontrpuolimas turi būti greitesnis“, sakoma reportaže.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(38)
(0)
(38)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: