[ŽT] Karas Odesoje. Skelbiama, kur smogia Rusija (Video)  ()

Karo ekspertas Oleksandras Musijenka sakė, kad pagrindinis Rusijos armijos smūgių prieš Odesą tikslas yra padaryti Ukrainai didelio masto ekonominę žalą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugpjūčio 14-osios naktį Rusijos kariuomenė pradėjo raketų-dronų ataką prieš Odesą, tačiau visi „Kalibr“ ir „Shahed“ buvo numušti. Tai parodo oro gynybos sistemos sustiprinimą šiame mieste.

Smūgių Odesai atnaujinimo priežastis – Kremliaus siekis sunaikinti Ukrainos uosto infrastruktūrą, kad laivai neturėtų kur krauti, perkrauti prekes ir pan. Tai pareiškė Karinių teisės tyrimų centro vadovas Oleksandras Musijenka interviu metu, kurį galima žiūrėti „YouTube“ kanale.

„RF tikslas yra padaryti Ukrainai itin didelio masto ekonominę žalą. Šio tikslo dabar priešas ir siekia“, – sakė karo analitikas.

Be to, O. Musijenka atkreipė dėmesį į tai, kad pasitraukusi iš grūdų sandorio ir paskelbusi apie vadinamąją blokadą, Rusija pradėjo ją įgyvendinti, visų pirma, ne klasikine prasme (nors jau pasitaiko laivų apšaudymo ir sulaikymo atvejų). Įsibrovėlių blokada pasireiškia uosto infrastruktūros sunaikinimu.

 

„Na, iš principo, jie paprasčiausiai ją nori sunaikinti. Rusai yra suinteresuoti bet kokiu naikinimu, nes tai yra žmonių tragedijos, ekonominė žala, darbo praradimas ir pan.“, - aiškino karo ekspertas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(8)
(-3)

Komentarai ()