JAV: Iranas galėtų apšaudyti Europą šimtais raketų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

šakės 2010-06-22 22:29
Iranas yra ne kartą oficialiai pareiškęs, kad ketina nušluoti Izraelį nuo žemės paviršiaus. O tai jau ne gandai, o realus grasinimas
Shinyc 2010-06-22 23:33
WW3
Tir4elis 2010-06-23 08:45
Tataigi, kad WW3, tik šikart ne TSRS prieš JAV, o Iranas prieš Izraelį ir tuos kas jį palaiko..
rwc 2010-06-23 13:24
O Izraelis - kad jei JAV jų negins, tai jie užbombins Europą. Ir iš kitos pusės: kuo kalti žmonės Londone, Madride, jei talibai nekenčia JAV (kalbu apie sprogdinimus)?
lightfire 2010-06-23 16:31
Alchi 2010-06-23 16:58
Paprasta paaiškinti. Beveik visa ES priklauso kartu ir NATO. Visos NATO šalys privalo remti JAV, kad ir kaip jos to gali nenorėti dėl vidinės politikos peripetijų. Jei esi NATO, tavo kariai yra afganistane, reiškias tave reikia sprogdinti, tam kad išvesti tavo karius. Jie puola paprastus civilius todėl, kad yra per silpni užpulti ginkluotus žmones. Nors tiesa pasakius, koks yra teroristų tikslas, tai man iki šiol neaišku. IRA tikslas aiškus. Baskų separatistų irgi. O ko Alkaida nori, tai... man pačiam tai mįslė.
šakės 2010-06-23 18:05
Al Qaeda prieš JAV pradėjo veikti po Persijos įlankos karo kaip kerštas už tai, kad netikintys įžengė į šventąją žemę (JAV turėjo laikinas karines bazes Saudo Arabijoje).
rwc 2010-06-24 12:40
: būtent tokio atsakymo ir laukiau. Dar pridėčiau: jie puola Europą, nes nepajėgūs užpulti JAV. Nes Europa atvira, laisva, užjaučianti - o JAV ją už mergaitišką naivumą gina. Nebaru nė vienų. Baru tik puolančius. Ir dėl Irako. Skalsu kalbos apie naftą ir panašiai. Betgi ten gyvena ir gyveno ŽMONĖS - tokie patys kaip mes visi, su šeimomis, su turtu. Nesinori Saddamo piešti kaip drakono ėdančio mergeles - bet visgi jis būtent toks ir buvo su šutve. Palyginkit Abu Dabį ir Bagdadą - miestai su istorija, turintys naftos, islamiški, bet kaip skirtingai jie gyvena. Nes vieno valdovas žvelgia į ateitį ir rūpinasi savo žmonėmis, o kito - gyveno ta diena. Praeitį pamirškit*, ji - tik pretekstas gyventi despotui. Ir dabar piešiame JAV drakonu, kad nuvertė Saddamą. Sutinku, dėl nepateisinto preteksto, sukeldama papildomų vargų vietiniams, peržengdama ribas... Bet visgi. Tas pats Afganuose. Žmonės turi būti laisvi, gyventi sau ir kurti gyvenimą patys - net Mahometas tai pabrėžė (kad jie deramai galėtų garbinti Alachą ir prieš jį liktų orūs). Jei jie nepajėgūs nuversti tam besipriešinančius mulas, politikierius, generolus - jiems reikia padėti. Nafta ar ne nafta. *Sąlyginai, aišku. Žmogus, nežinantis istorijos, visuomet lieka vaiku.
kionig 2010-06-25 17:02
Jus man paaiskinkint neismaneliui, bet kiek ziuriu dauguma straipsniu cia pasirodanciu tai, kad JAV didziausia paranoja turi nuo rusu(buvo tikrai ir ne vienas ne du straipsniai apie pentagono nuogastavimus). Sia paranoja pagrindzia ir priesraketines sistemos lenkijoje. Ir beje dar toks niuansas(jei ka cia is Radio zurnalo tu paciu metu kazkur). Paziurekime kokios utopijos buvo keliamos dar 60-aisiais. P.S Politika ir geopolitika nera mano ypatingas variklius, bet kur cia suo pakastas ? (jei klystu, tai pataisykit)
Alchi 2010-06-25 18:06
Trumpai gali apibendrinti, kas ten parašyta? Nemoku Rusų
kionig 2010-06-25 18:34
Mintis ta, kad amerikonu fizikai pasiule ideja, panaudojant kamuolini zaiba numusineti raketas. Kamuolini zaiba galima suvaldyti galingomis radiobangomis. Bet cia daugiau panasiau skamba kaip utopija. Tigi dabar amerikonai turi lazerius ir nesuprantu ko jie taip myszcioja.