„Suplėšyti į gabalus.“ Ukrainos medikai skelbia apie siaubą fronte  ()

Kūnai suplėšyti į gabalus. Rankos ir kojos neatpažįstamai sumaitotos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugelį Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sėkmių fronte Zaporižios srityje pavyko pasiekti dėl daugybės sužeistų karių. Daugelį jų susprogdina minos ir jie netenka galūnių. Apie tai rašo „The Washington Post“.

Kaip žurnalistams sakė karo chirurgas Dmitrijus Mialkovskis, rusų okupantai beveik visur paliko minas. Vasarą prasidėjus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimui, jis pradėjo gydyti žymiai daugiau žaizdų, padarytų sprogdus minoms, nei per visą ankstesnę veiklą karo metu.

„Tai tikrai niokojanti patirtis, nes kai pamatai jauną vaikiną, nuo 21 iki 24 metų, be pėdos, be kojos, supranti, kad nors ir gyvas, jis visą gyvenimą turi nešioti protezą“, – sakė Mialkovskis.

Anot jo, dėl karo daug žmonių tapo neįgalūs.

Leidinys rašo, kad prasidėjus Ukrainos kontrpuolimui smarkiai padaugėjo Mialkovskio pacientų Zaporižioje. Anksčiau jis galėjo atlikti planines operacijas. Dabar jis gali gydyti tik šautines žaizdas, iš sužeistų audinių ištraukti fragmentus ir bandyti išgelbėti nuo minų sprogimų suplėšytas galūnes. Kasdien jis atlieka tris ar keturias dideles operacijas ir keletą smulkių operacijų, daugiausia gydydamas iš lauko ligoninių ir mūšio laukų evakuotus Ukrainos karius.

 

Mialkovskis žurnalistams sakė, kad jis prisijungė prie kito gydytojo, kuris desperatiškai bandė išgelbėti jauną minos sprogimo auką. Jaunuoliui buvo sunkiai sužalotos abi kojos.

Leidinys rašo, kad gydytojams dirbant, pablogėjo paciento gyvybiniai rodikliai, o Mialkovskiui sprendimus teko priimti per sekundės dalį. Pasirinkęs jaunuolio gyvenimą, o ne galūnes, per 10 minučių pašalino abi kojas.

„Stengiamės elgtis taip, lyg nieko nevyktų. Bet tai skaudu“, - sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(13)
(32)

Komentarai ()

Susijusios žymos: