Slaptas NATO susitikimas su Zalužnu. „Tai nebuvo pasikeitimas nuomonėmis.“ Kas nutiko  ()

Lenkijoje, netoli pasienio su Ukraina, Ukrainos kariuomenės vyriausiasis vadas generolas Valerijus Zalužnas susitiko su NATO atstovais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„The Guardian“ rašo, kad tame susitikime dalyvavo Jungtinės Karalystės atstovas Tonyis Radakinas, kuris neseniai Vašingtone ir Kyjive buvo apibūdinamas kaip svarbus Vakarų pagalbos Ukrainai veikėjas. Per susitikimą su Zalužnu, Radakinas pabrėžė, kad Vakarai nori, jog Ukraina sukoncentruotų savo puolimą.

Anksčiau Kyjive Radakinas apie 45 minutes kalbėjosi su prezidentu Volodymyru Zelenskiu. Dabar jis susitiko su Zalužnu aptarti Ukrainos kontrpuolimo strategijos. Prieš kelias dienas Jungtinių Amerikos Valstijų Generalinio štabo pirmininkas Markas Milley paragino Zalužną sutelkti kontrpuolimą į vieną konkretų fronto sektorių. Dabar Radakinas tą raginimą pakartojo.

Pasak Oleksijaus Danilovo, Zalužnas po susitikimo jam pasakė, kad Radakinas yra „mūsų vaikinas“. Panašu, kad dėl to Ukraina sutelks savo pastangas į Zaporižios frontą.

 

„Manau, kad matote, kad dabar jie susitelkę į Zaporižios frontą“, – sakė vienas iš anoniminių žurnalistų šaltinių. Ukrainos atakos krypsta link Tokmako – svarbios pakopos pakeliui į Azovo jūros pakrantę. Jei Ukrainos pajėgos pasieks pakrantę, Rusijos kontroliuojama teritorija ir sausumos tiltas į Krymą bus perkirsti perpus.

(37)
(1)
(36)

Komentarai ()

Susijusios žymos: