[ŽT] Intriguojantis atsakymas. Kuo Ukraina galėjo smogti Krymo tiltui  ()

Ukrainos paleistos raketos reguliariai aplanko Krymo tiltą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas teigia, kad priešlaivinė pakrančių gynybos sistema R-360 „Neptun“ gali turėti ir kitų modifikacijų. Tokių, kurios gali būti naudojamos Krymo tilto atakoms. Jis primena, kad „Neptun“ nėra nauja sistema. Ji išgarsėjo pernai, bet jos dokumentus Zelenskis priėmė dar 2020 metais. 2021-aisiais „Neptun“ važinėjo Kyjivo gatvėse, buvo rodoma visuomenei.

„Mes turime raketų programą – tai pirmas ir paskutinis dalykas, kurį galiu pasakyti. O antras dalykas, kurį galiu pasakyti, yra tai, kad ji vykdoma. Ar norėtume greičiau? Taip, norėtume, bet vyksta tam tikri technologiniai procesai, kiti procesai“, – pridūrė pareigūnas.

Danilovas teigia, kad būtent „Neptun“ sistema galėjo būti panaudota Krymo tilto atakoms. Tiesa, neaišku, ar sėkmingai. Pats Krymo tiltas apgadintas du kartus - pirmą kartą ant jo sprogo sunkvežimis, antrą kartą jis atakuotas vandens dronais. Tiesa, „Neptun“ galėjo būti panaudotos kitoms atakoms Krymo tilto prieigose - Ukraina taikosi ir šalia dislokuotas oro gynybos sistemas.

 

Jis teigia, kad Ukrainoje yra ir artilerijos sviedinių gamykla, tačiau gamybos mastai nėra dideli, nes vis dar plečiami gamybiniai pajėgumai. Gamykla, kaip primena Danilovas, turi būti paruošta, o tik tada gali gaminti.

(26)
(2)
(24)

Komentarai ()

Susijusios žymos: