Košmaras, ką daro SBU 5-asis skyrius. „The Economist“ sužinojo Ukrainos paslaptį  (1)

Anot viešai neatskleistos informacijos, SBU 5-asis skyrius atlieka pagrindinį vaidmenį vykdant prieš Rusiją nukreiptas operacijas


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-06 Košmaras, ką daro SBU 5-asis skyrius. „The Economist“ sužinojo Ukrainos paslaptį  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Britų leidinys pranešė apie elitinį 5-ąjį SBU kontržvalgybos skyrių, kuris nuo 2015 metų užsiima karo nusikaltėlių ir Ukrainos priešų likvidavimu Rusijos Federacijoje ir ORDLO.

Sukurtas būrys savo veiklą pradėjo kaip sabotažo dalinys. Tačiau tada jis pradėjo užsiimti ypač svarbių nusikaltėlių likvidavimu okupuotoje teritorijoje, rašo britų leidinys „The Economist“.

Tuo metu SBU vadovavęs Valentinas Nalivaičenko sako, kad tuometiniai Ukrainos lyderiai nusprendė, kad kolaborantų įkalinimo politikos nepakanka. Kalėjimai buvo perpildyti, bet tai niekam nesutrukdė.

„Nenoromis priėjome išvados, kad reikia sunaikinti nusikaltėlius“, – sako jis. 2015 ir 2016 metais departamentas dalyvavo pagrindinių Rusijos pajėgų vadų nužudymuose Donbase: tai buvo Michailo Tolstycho, dar žinomo kaip „Givi“, Arseno Pavlovo, dar žinomo „Motorola“ slapyvardžiu, Aleksandro Zacharčenkos nužudymas, kuris buvo susprogdintas restorane.

SBU biudžetas yra 5 kartus didesnis nei Gynybos ministerijos Pagrindinės žvalgybos valdybos biudžetas.

Ukrainos vadovybė sulaukė ypatingo dėmesio spalį, kai laikraštis „The New York Times“ pranešė, kad JAV valdžia ją laiko kalta dėl Darios Duginos nužudymo. Vėlesnės operacijos prieš vidutinio lygio propagandistus parodė tendenciją. Kai kurios žudynės atlieka naudingą psichologinį vaidmenį: pakelia karo nusikaltimų kainas ir gerina paprastų ukrainiečių nuotaiką.

 

Tai susiję su buvusiu povandeninio laivo vadu Stanislavu Ržickiu, kuris paleido raketas į Vinicą. Tada žuvo 38 ukrainiečiai. Po metų jis buvo nušautas kai bėgiojo Krasnodaro parke.

Karinės žvalgybos atstovas Andrejus Jusovas tvirtina, kad Ukraina vengia „aklo teroro“. Tikslas yra „ne išgąsdinti priešą“, o „išvaryti jį“. Tačiau Ukrainos šnipai ir toliau „nagrinės Rusijos psichologiją ir pažeidžiamumą ir tuo pasinaudos“, kad ir kur juos rastų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(209)
(6)
(203)

Komentarai (1)