Sukurta "nematoma" pelė (Video)  (18)

Masačiusetso technologinio instituto inžinierius Pranavas Mistri pasiūlė naują kompiuterio valdymo būdą. Jos sukurta technologija buvo pavadinta „Mouseless“, rašo „Geeky Gadgets“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad „Mouseless“ nėra nieko neįprasto: sėdėdamas prie kompiuterio, žmogus judina ranka su pele ir spaudinėja jos mygtukus. Tačiau jei atidžiau įsižiūrėsime, pamatysime, kad po jo delnu jokios pelės nėra.

Mistri įmontavo į nešiojamąjį kompiuterį infraraudonųjų spindulių lazerį, o ant dangčio pritvirtino infraraudonųjų spindulių kamerą. Lazeris ir kamera nutaikyti į dešinės rankos plaštaką, kuri padėta ant stalo šalia kompiuterio.

Lazeris nušviečia rankos plaštaką, o kamera fiksuoja jos judėjimą stalu. Stalo paspaudimas smiliumi arba didžiuoju pirštu sistema laiko atitinkamai kairiojo arba dešiniojo pelės mygtuko paspaudimu.

Informaciją apie rankos judesius perduodama į kompiuterį ir apdorojama specialia programa. Rankos judesiai atitinka žymeklio slinkimą ekranu.

Mistri manymu, „Mouseless“ sistema padės nešiojamųjų kompiuterių savininkams atsisakyti pelės, tačiau ir toliau leis įprastu būdu valdyti kompiuterį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (18)