Sprogdina internetą. Skelbiama neįtikėtina nuotrauka, kaip „saugomi“ Rusijos naikintuvai (Foto)  ()

Rusijos kariniai orlaiviai dažnai būna lauke, todėl jie yra lengvi taikiniai bepiločiams ar kitoms atakos priemonėms. Okupantų nuomone, padangos turėtų bent kažkaip apsaugoti lėktuvus nuo smūgių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasirodžius automobilių padangoms ant Rusijos strateginių bombonešių, atrodo, kad ši tendencija plinta į visas Rusijos oro gynybos sistemas. Apie tai pranešė rusų pilotas Ilja Tumanovas, valdantis „Telegram“ kanalą „Fighterbomer“.

Kanalas paskelbė naikintuvo-bombonešio Su-34, apdengto automobilių padangomis, nuotrauką.

„Apskritai atrodo, kad tai prasidėjo visoje šalyje. Akivaizdu, kad visa tai nėra geras gyvenimas ir turbūt tai yra vienintelė galimybė ką nors padaryti greitai“, – rašė propagandistas Ilja Tumanovas.

Be to, jis pridūrė, kad Rusijos Federacija turėtų įrengti bent keletą priedangų taktinės aviacijos aerodromuose, esančiuose netoli Ukrainos. Ir tai, Tumanovo nuomone, valstybė turėtų daryti valstybės lėšomis, juolab, kad jis teigia, kad tokie projektai jau yra paruošti.

Kaip pranešama „The War Zone“, tikėtinas padangų montavimo tikslas yra apsaugoti lėktuvus nuo raketų smūgio, kurios nukreipiamos į taikinį šiluminiu signalu, pagrįstu vaizdais, iš anksto įkeltais į nukreipimo galvutę. Tokia sistema, kaip teigia žurnalistai, yra integruota į Ukrainos „Neptūną“. Pasikeitus šiluminiam parašui, raketa gali susipainioti paskutiniame skrydžio etape, kai nukreipiamai kovinei galvutei reikia užfiksuoti taikinį.

 

CNN taip pat rašė, kad Rusijos Federacija tokiu būdu siekia apsaugoti kovinius lėktuvus nuo dronų smūgių. Rusijos aerodromuose dažnai nėra jokių įtvirtinimų ar orlaivių apsaugos nuo smūgių. Todėl Ukraina tuo naudojasi ir naikina tiek strateginius bombonešius, tiek karinius transporto lėktuvus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(1)
(17)

Komentarai ()