„Susitarė asmeniškai su Putinu. Bus netikėti įvykiai.“ Skelbiama, kur slepiasi Prigožinas  (3)

Rusijos politologas Valerijus Solovėjus tvirtina, kad „Wagner“ lyderis buvo įspėtas apie pasikėsinimo rengimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-09 „Susitarė asmeniškai su Putinu. Bus netikėti įvykiai.“ Skelbiama, kur slepiasi Prigožinas  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugpjūčio 23 d. per lėktuvo katastrofą žuvo Jevgenijus Prigožinas, vadinamasis „Putino virėjas“ ir „Wagner“ vadovas, kartu su daugeliu aukšto rango grupuotės narių. Tačiau nuo pat pirmos dienos sklandė gandai, kad jis tariamai gyvas ir slapstosi.

Rusų politologas Valerijus Solovėjus teigia Prigožinas esąs gyvas ir slepiasi kažkur Venesueloje. Apie tai rašo „The Daily Mail“.

Solovėjus teigia, kad Jevgenijus Prigožinas yra „gyvas ir sveikas“ ir yra Margaritos saloje, didžiausioje Venesuelos saloje, esančioje pietinėje Karibų jūros dalyje. Saloje gyvena apie 490 000 žmonių. Tai vienas iš pagrindinių Venesuelos kurortų.

Rusijos politologas nepateikė jokių įrodymų, kad Jevgenijus Prigožinas išgyveno po lėktuvo katastrofos, tačiau teigė, kad „Wagner“ vadovas slapstosi ir laukia Vladimiro Putino mirties, kad sugrįžtų į Rusiją.

Solovėjus teigė, kad jo šaltiniai teigė, kad Prigožinas buvo įspėtas apie pasikėsinimo rengimą ir išvengė įlipimo į lėktuvą.

„Prigožinas buvo įspėtas, kad jį norima nužudyti ir kad jo lėktuvas bus sunaikintas“, – sakė Solovėjus ir pažymėjo, kad Prigožinas susitarė su pačiu Putinu ir Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos sekretoriumi Nikolajumi Patruševu.

 

„Jie sukūrė „gudrybę“, kurią mes stebėjome. Kai pagrindiniai „Wagner“ vadai žuvo lėktuvo katastrofoje, Jevgenijus Prigožinas liko gyvas ir sveikas“, - sakė Solovėjus.

Jis įsitikinęs, kad Prigožinui buvo įsakyta slapstytis, tačiau jam gali būti leista grįžti po Putino mirties vadovauti 5000 „Wagner“ samdinių būriui, kurie liks ginkluoti ir bus pasirengę naudoti absoliučią galią artėjančių konkuruojančių klanų mūšyje.

„Jie sutiko bendradarbiauti kritinėje situacijoje“, – sakė jis ir pažymėjo, kad Prigožinas planuoja panaudoti šiuos 5000 vagneričių kaip mirties būrį, kad atsikratytų tų, kurie bando pasipriešinti naujajai valdančiajai koalicijai, siejamai su Patruševu.

 

Solovėjus taip pat sakė, kad Prigožino turtas, įskaitant deimantus, auksą ir grynuosius pinigus, buvo padalintas, septintoji dalis liko Prigožinui, o likusi dalis atitenka „struktūroms, kurias kontroliuoja Vladimiro Putino šeima“. Politologas įsitikinęs, kad Putinas serga ir gali neišgyventi 2023 metų rudens. Ir vis dažniau viešumoje pasirodo du Rusijos prezidento dubleriai.

„Putino dubleris, tiksliau du Putino dubliai, yra kontroliuojami Federalinės saugumo tarnybos“, – sakė jis.

Pasak jo gydytojų, tikrasis Putinas serga ir gali neišgyventi nuo rudens.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(18)
(16)

Komentarai (3)