Maskva apstulbusi. Skelbiama, ką padarė Macrono apsauga su „Russia News“ vyr. redaktore (Video)  ()

Rusijos užsienio reikalų ministerija jau paskelbė apie „prancūzų rusofobiją“ ir „rasizmą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos propagandistai nebuvo įleisti į Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono spaudos konferenciją G20 viršūnių susitikime Naujajame Delyje. Rusijos užsienio reikalų ministerija jau paskelbė apie „prancūzų rusofobiją“ ir „rasizmą“.

Pažymima, kad „Russia News“ vyriausioji redaktorė Jekaterina Nadolskaja bandė „prasibrauti“ į renginį, tačiau apsauga jos neįleido. Rusijos žiniasklaidos paviešinta filmuota medžiaga rodo, kad vyras užtvėrė kelią propagandistei ir atsisakė ją įsileisti, todėl ji pradėjo su juo ginčytis.

„Kodėl Rusijos žurnalistai negali patekti pas Macroną? Kodėl tai neįmanoma? Kodėl kiti gali, o rusai negali? Ar tai diskriminacija?“ – įkyriai klausinėjo Nadolskaja.

Apsaugos darbuotojas sakė nežinantis, dėl kokių priežasčių ji buvo pašalinta iš renginio. „Nežinau, kodėl tau tai neįmanoma“, – atsakė vyras. Netrukus priėjo viena iš spaudos tarnybos darbuotojų ir pasakė Nadolskajai: „Tu žinai, kodėl“.

 

Verta paminėti, kad „RIA“ Novosti propagandistai taip pat skundėsi, kad jie nebuvo įleisti į renginį.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos pranešėja Marija Zacharova jau sureagavo į skandalą. Ji tvirtino, kad tai  „rasinė diskriminacija“ ir pareikalavo Paryžiaus atsiprašymo. Kartu ji priminė, kad „nieks netrukdė“ „France-Presse“ korespondentui dalyvauti Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo spaudos konferencijoje viršūnių susitikimo kuluaruose.

„Negalime nuolankiai ignoruoti fakto, kad Vakarų pseudodemokratijų avangardas, šį kartą Prancūzija, vėl parodė rasinės diskriminacijos ir pagrindinių demokratijos principų pažeidimų pavyzdį. Maža to, kad Paryžius surengė tikrą „raganų medžioklę“ savo informacinėje erdvėje ir iš esmės sunaikino Rusijos transliuotojų žiniasklaidos buvimą jų viešajame lauke, sudarydamas nepakeliamas sąlygas šalies korespondentų darbui, dabar jie nesidrovi eksportuoti tokią panieką nuomonių pliuralizmui ir žiniasklaidos teisėms už „kolektyvinių Vakarų“ ribų. Tai yra, šalims ir regionams, kuriems Prancūzija dešimtmečius skaitė moralines paskaitas apie demokratiją ir žodžio laisvę. Tokia politika, persmelkta melo, arogancijos ir išskirtinumo kompleksų, galiausiai atsisuks prieš juos. Mes laikome šį incidentą akivaizdžiu rasizmo ir agresyvaus nacionalizmo pasireiškimu, nes incidento esmė yra diskriminacijos dėl tautybės aktas“, – sakė Zacharova.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(236)
(6)
(230)

Komentarai ()

Susijusios žymos: