„Atsitraukite! Mus visus čia muša!“ 2 val. daužė savus. Tada prasidėjo puolimas.... (Audio)  ()

Rusų artilerija per klaidą „nunešė“ savo pozicijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paaiškėjo naujų detalių apie „draugišką ugnį“ Rusijos armijos gretose, kuri įvyko vasarą netoli Orechovo. Apie tai, kas tuo metu vyko, papasakojo Ukrainos kariškis, dalyvavęs kontrpuolime šiame rajone.

Jo pasakojimą paskelbė portalas „Tisk“.

Incidentas, pasak jo, įvyko birželio mėnesį. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 30-oji brigada perėjo į puolimą prieš rusų pozicijas. Tai matydami okupantai paprašė artilerijos paramos. Tačiau artilerija smogė ne į Ukrainos ginkluotąsias pajėgas, o į pačius rusus.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos paskelbė okupantų, patekusių į jų artilerijos ugnį, perimtą isterijos pilną balso įrašą.

„Jie mūsiškius daužo, pi@#$stai! Atsitraukite! Mus visus čia muša! Kur jūs, n@#$% kalat, b#@$? ... Ni$#@ neveikia... niekas mūsų negirdi“, - tuo metu šaukė okupantai.

30-osios brigados kariškis patikino, kad rusų pozicijų apšaudymas iš rusų artilerijos truko apie 2 valandas. Okupantai negalėjo susisiekti su saviškiais, nes rusų radioelektroninės kovos priemonės (REB) šiame fronto ruože trikdė ryšį.

 

„Mūsų vaikinai sustojo, kad pralauktų apšaudymą, tačiau jis buvo toks intensyvus ir užsitęsęs, kad jie laukė beveik 2 valandas... Mums pavyko perimti jų pokalbį ir supratome, kad pagrindinis ryšių mazgas negirdi priešakinių dalinių, nes REB trikdė ryšį. Jie negalėjo koreguoti ugnies ir dvi valandas apšaudė savo pozicijas, nes atstumas tarp mūsų ir jų kovotojų buvo tik 200 metrų“, - sakė kariškis. 

Dėl to, pasak jo, 30-ajai brigadai pavyko sėkmingai pasistūmėti į priekį šiame rajone, perimti dalies miško ir kelio kontrolę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(2)
(34)

Komentarai ()

Susijusios žymos: