Skelbiamas „Wagner“ likimas. Kuriama paslaptinga grupuotė „HardService“  ()

„Wagner“ samdiniai pateks į naują grupuotę ir keliaus į Afriką, kaip ir anksčiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Privačios karinės bendrovės „Wagner“ samdiniai, atsisakę kariauti Ukrainoje, prisijungs prie Baltarusijos karinės bendrovės „HardService“. Apie tai „24 kanalo“ komentare pranešė „Euroradijo“ (Baltarusija) vyriausiasis redaktorius Pavlo Sverdlovas.

Jis pažymėjo, kad Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka „HardService“ sukūrė dar 2019 m. Jos pagrindinė užduotis buvo dirbti Afrikoje, nes Baltarusija domisi aukso gavyba, ypač Zimbabvėje.

Sverdlovo teigimu, tikriausiai kalbama apie nedidelį skaičių samdinių iš „Wagner“, kurie prisijungs prie Baltarusijos bendrovės.

„Manau, galima sakyti, kad tai yra absoliuti „Wagner“, kaip nepriklausomos struktūros, pabaiga, ji yra suskaidoma. Jų lyderis miršta ir jie išsiskirsto patys. Dalis prisijungs prie Rusijos gynybos ministerijos, o dalis liks Lukašenkos bendrovės“, – sakė Pavlo Sverdlovas.

Jis pabrėžė, kad vagneriečiai vyks į Afriką, kaip ir anksčiau.

 

Be to, bendrovei finansuoti reikia nemažai lėšų. Visų pirma, Rusijos Federacijos prezidentas Vladimiras Putinas pripažino, kad remia „Wagner“. Tam iš valstybės biudžeto kasmet buvo skiriama daugiau nei 86 milijardai rublių. Sverdrovas teigė, kad A. Lukašenka turi imti lėšas iš valstybės biudžeto „HardService“ išlaikymui, o pelną laikyti savo kišenėje.

Panaši sistema Baltarusijoje veikė visą Lukašenkos valdymo laiką. Tad kol valdžioje išliks apsišaukėlis prezidentas, viskas liks kaip buvę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(7)
(-5)

Komentarai ()