„Didžiausia klaida“. Rusijos sąjungininkė kaltina išdavyste ir metasi prie JAV  ()

Žurnalistų teigimu, Jerevanas nusivylė Rusijos Federacijos negebėjimu užtikrinti Armėnijos ir Azerbaidžano susitarimo dėl paliaubų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-13 „Didžiausia klaida“. Rusijos sąjungininkė kaltina išdavyste ir metasi prie JAV  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV kariuomenė pradėjo bendras pratybas su Armėnijos kariais. Jos truks 10 dienų. Bus apmokyti apie 175 armėnų kariai ir apie 85 kariai iš JAV armijos Europos ir Afrikos vadovybės. Apie tai rašo „Wall Street Journal“.

Laikraštis rašo, kad Armėnija vis labiau bando atsikratyti Rusijos įtakos, ypač po Rusijos invazijos į Ukrainą. Be to, neįvardijamas aukšto rango Valstybės departamento atstovas pripažino, kad JAV siekia stiprinti partnerystę su šalimis, kurios tradiciškai rėmėsi Maskva dėl ekonominio ir karinio bendradarbiavimo.

„Visada ieškome galimybės pagilinti dvišalius ryšius su šiomis šalimis“, – sakė JAV pareigūnas.

Pasak žurnalistų, amerikiečių ir armėnų pratybos vyksta didėjant įtampai tarp Armėnijos ir Azerbaidžano. Be to, Jerevanas nusivylė Rusijos Federacijos gebėjimu užtikrinti, kad būtų laikomasi abiejų šalių susitarimo dėl paliaubų pasiektų 2020 metais.

Pranešama, kad Armėnija mano, kad į karą prieš Ukrainą įklimpęs Kremlius nesugebėjo įvykdyti saugumo garantijų Kalnų Karabache. Taip po sunkių kovų su Armėnija 2020 metais Azerbaidžanas atgavo šios teritorijos kontrolę. Tuo metu Rusija veikė kaip tarpininkė paliaubose.

 

Jerevano saugumo politikos tyrimų centro prezidentas Aregas Kochinianas teigė, kad Armėnija yra pernelyg priklausoma nuo Rusijos.

„Ir tai yra didžiausias mūsų strateginis pažeidžiamumas ir didžiausia klaida, kurią turime keisti kartu su Vakarais ir kitais partneriais“, – sakė jis.

Anot jo, armėnai nebemato Rusijos kaip partnerės ir laiko ją išdavike.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()