„Tai pagrindinė Rusijos logistikos arterija.“ Būtų didžiulė pergalė. Skelbiamas lūžio taškas  ()

Karo analitikas Oleksijus Hetmanas teigia, kad po Tokmako išvadavimo galima tikėtis „geros valios gesto“ iš Rusijos ginkluotųjų pajėgų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Hetmanas mano, kad po Zaporižios miesto Tokmako išvadavimo Rusijos kariuomenė praras pagrindinę logistikos arteriją. Per Tokmaką einantis geležinkelis sujungia Kryme ir Ukrainos pietuose tarnaujančias rusų grupuotes.

Hetmanas teigia, kad Ukrainos pajėgos jau priartėjo prie Tokmako mažiau nei 20 km atstumu. Kova dėl Tokmako – tai kova dėl logistikos maršruto. Šis geležinkelis aprūpina viskuo, ko reikia Rusijos kariuomenei.

„Kelias Volnovacha – Tokmakas, į pietus nuo Melitopolio ir toliau iki Džankojaus, yra vienintelis geležinkelis, kuriuo galima gabenti ką nors rimto. Kai įveiksime 20 km iki Volnovachos arba 20 km iki Tokmako ir nutrauksime galimybę vežti krovinius tuo geležinkeliu, Rusijos kariams liks tik Krymo tiltas, kuris, esu tikras, taip pat bus sunaikintas“, – sakė Hetmanas.

Anot jo, atsargų Rusijos kariuomenė turėtų apie 2–3 mėnesius, bet po Tokmako išvadavimo galima tikėtis „geros valios gesto“ iš Rusijos ginkluotųjų pajėgų Melitopolyje.

 

„Jie tiesiog neturės iš kur gauti visko, ko jiems reikia - sviedinių, amunicijos, ginklų, technikos, degalų ir tepalų. Apskritai, tai net nebus lūžis tik Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vasaros-rudens puolime, tai bus lūžis visame kare“, – pabrėžė Hetmanas

(42)
(0)
(42)

Komentarai ()

Susijusios žymos: