„Tesla Motors“ patvirtino kurianti prototipą su „Toyota“  (7)

Praėjusios savaitės pabaigoje automobilių gamintojo „Toyota“ prezidentas Akio Toyoda patvirtino, kad jo bendrovė kartu su elektromobilių gamintoju „Tesla Motors“ „kuria prototipą“. CNN citavo „Tesla Motors“ atstovą J.B.Straubelį, sakantį, kad minėtos bendrovės „padarė didelį progresą per labai trumpą laiką“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

J.B.Straubelis taip pat patvirtino, kad iki šio mėnesio pabaigos „Tesla Motors“ ketina pristatyti „Toyotai“ du prototipus. Šių prototipų kėbulai esą atspindės didžiąją dalį „Toyotos“ automobilių detalių, juose bus įmontuoti elektriniai automobilių „Tesla“ varikliai ir baterijos.

„Tesla Motors“ taip pat patvirtino, kad važiuojantis prototipas, sujungiantis „Toyotos“ automobilį su „Teslos“ elektrine pavarų dėže, jau yra sukurtas, šiuo metu išbandomas ir dar šiais metais bus pristatytas visuomenei“.

Šios žinios rodo, kad bendrovė „Toyota“ siekia užlipti ant kulnų kitam Japonijos automobilių gamintojui, sparčiai žengiančiam žingsnius elektromobilių srityje, „Nissan“. Greičiausiai, pasaulinė elektromobilių „Nissan Leaf“ paklausa, kai suplanuota pirmųjų metų šių automobilių pasiūla buvo išpirkta per 35 dienas, galiausiai įtikino didžiausius pasaulio automobilių gamintojus, kad jie jau pražiopsojo traukinį, nepasiūlydami vartotojams iš elektros tinklo įkraunamų elektromobilių.

Jei „Toyota“ pradės pardavinėti „Corolla“ modelius su juose įmontuotais 185 kW trijų fazių AC „Teslos“ varikliais, leidžiančiais nuvažiuoti 320 kilometrų su vienu įkrovimu, šie automobiliai neabejotinai aplenks „Nissan“ elektromobilius ir sulauks didžiulės pasaulinės paklausos, kurios nesugebės patenkinti artimiausius kelis metus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Emobility
Emobility
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)