„Rusai traukiasi iš pirmosios gynybos linijos.“ Galingi įvykiai. Kas nutiko prie Bachmuto  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos išlaisvino Kliščijivką, pietinę fronto linijos dalį nuo Bachmuto. Gyvenviečių prie tvirtovės miesto deokupacija kelia rusams daug rūpesčių. Ypač nukentėjo jų logistika.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė pagerino savo logistikos padėtį rytuose. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 3-iosios atskirosios šturmo brigados vado pavaduotojas majoras Rodionas Kudriašovas sakė, kad mūsų gynėjai atliko didelį darbą.

Vasaros viduryje Siverskio Donecko kanalo krantas buvo visiškai išlaisvintas. Tai, savo ruožtu, leido įrengti atramos tašką tolesniems veiksmams. Ukrainos ginkluotosios pajėgos planavo judėti palei aukštumą ir užimti tokias gyvenvietes kaip Andrijivka, Kliščijivka ir Kurdiumivka.

Verta pažymėti, kad Andrijivka yra minėtų gyvenviečių logistikos centras.

„Tai reiškia, kad ginkluotosios pajėgos užtikrintai juda į priekį. Yra tam tikrų planų dėl tolesnių veiksmų ir tolesnių žingsnių siekiant išlaisvinti Bachmutą. Vasarą vykę įvykiai yra didelis ginkluotųjų pajėgų darbas“, - pabrėžė Rodionas Kudriašovas.

Andrijivkos išvadavimas buvo nemaloni žinia rusams, nes tenka koreguoti įprastus logistikos maršrutus, kuriais jie aprūpina fronto liniją. Tuo pat metu Ukrainos ginkluotosios pajėgos pagerino savo logistiką, pasistūmėjusios palei geležinkelio liniją.

 

Šiandien priešas priverstas pasitraukti iš pirmosios gynybos linijos ir chaotiškai statyti antrąją gynybos liniją. Tai labai apsunkina ne tik logistiką, bet ir pačią gynybą“, - pažymėjo majoras.

Tačiau verta pažymėti, kad okupantų logistika vis dėlto yra stipri. Dabar jiems svarbu perkelti karius iš pagrindinių pozicijų į rezervines.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(44)
(6)
(38)

Komentarai ()

Susijusios žymos: