„Situacija labai rimta. Negaliu su niekuo susisiekti.“ Gali būti sunaikinta visa šaulių brigada  ()

Informaciją asmeniškai patvirtino buvęs šio dalinio vadas Romanas Venevitinas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-18 „Situacija labai rimta. Negaliu su niekuo susisiekti.“ Gali būti sunaikinta visa šaulių brigada  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mūšiuose dėl Andrijivkos, pietiniame Bachmuto flange, buvo sunaikinta 72-oji Rusijos ginkluotųjų pajėgų motorizuotųjų šaulių brigada. Informaciją asmeniškai patvirtino buvęs šio dalinio vadas Romanas Venevitinas.

Savo asmeniniame „Telegram“ kanale, rugsėjo 16 d, jis paskelbė įrašą apie liūdną savo buvusios brigados galą, praneša Dialog.UA.

Ukrainos pusė pirmoji pranešė apie 72-osios brigados likvidavimą. Venevitinas, komentuodamas šią informaciją, teigė, kad ukrainiečiai tariamai „perdeda“, bet iš karto pripažino, kad negali susisiekti su niekuo iš šios grupės.

„Priešas, kaip visada, viską perdeda, bet džiaugsmui taip pat nėra pagrindo. Mūsų nuostoliai, žinoma, oficialiai nepatvirtinti, bet pagal mano gautą informaciją ir, svarbiausia, nesėkmingi bandymai susisiekti bent jau su kuo nors rodo, kad situacija labai rimta... Laikui bėgant sužinosime tiesą: iš išgyvenusiųjų istorijų, iš retų nekrologų ir ilgų karo korespondentų pranešimų. Bet mūsų vaikinai jau nesugrąžinsi“, – rašė okupantas.

Yra žinoma, kad brigada neseniai buvo sutriuškinta mūšiuose dėl Andrijivkos. Tai strateginis kaimas pietiniame Bachmuto pakraštyje, kurio išvadavimą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas oficialiai patvirtino rugsėjo 15 d.

 

Ukrainos karo korespondentas Jurijus Butusovas tikina, kad mūšiuose buvo likviduota visa 72-osios brigados vadovybė.

Andrijivką gynė visi trys 72-osios brigados motorizuotųjų karių batalionai ir visi trys batalionų vadai, o dauguma karininkų iš mūšio nepasitraukė, todėl Venevitinas negali niekam prisiskambinti. Ypač didelių nuostolių patyrė 1-asis motorizuotųjų šaulių batalionas „Alga“ iš Tatarstano“, – sakė žurnalistas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(150)
(4)
(146)

Komentarai ()

Susijusios žymos: