„Puolimas nepavyko.“ JAV generolas skelbia liūdną žinią  ()

Vokietijoje įvyko 15-asis „Rammstein“ formato susitikimas, kuriame susitiko Ukrainos partnerių gynybos ministrai ir aukšti kariškiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinio štabo vadų pirmininkas JAV generolas Markas Milley mano, kad Ukraina tęs puolimą po žiemos. Milley tai pasakė per instruktažą po 15-ojo susitikimo „Rammstein“ formatu, kuris įvyko antradienį, rugsėjo 19 d., Vokietijoje.

Praėjusią savaitę generolas Milley interviu CNN sakė, kad, priešingai nei teigia kritikai, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas nepasisekė, ir net po alinančios vasaros kampanijos Ukrainos gynybos pajėgos „turi didelę karinę galią“.

„Žinau, kad yra keletas komentarų, kad „puolimas nepavyko“. Iš dalies taip. Nepavyko. Bet bent iš dalies jis sėkmingas“, - sakė Milley.

Anot generolo, ukrainiečiai jau įveikė kelias rusų gynybos linijas, o ginkluotosios pajėgos dar turi laiko, kol prastėjantys orai pradės trukdyti kariams žengti į priekį.

Anot Milley, Ukrainos gynybos pajėgos „gana nuosekliai“ vykdo kontrpuolimą ir, nors viskas vyksta lėčiau nei tikėtasi, jų pažanga yra „tvari“.

 

„Pažanga yra pastovi. Kaip sakiau prieš kelis mėnesius, karas bus ilgas, sunkus ir kruvinas dėl šio konkretaus mūšio pobūdžio, rusų sukurtos gynybos tipo ir ukrainiečių pajėgumų“, – pridūrė generolas Milley.

Generolas Milley paskutinį kartą dalyvavo 15-ajame „Ramstein“ susitikime kaip Jungtinio štabo viršininkų pirmininkas. Jo kadencija baigiasi šį rudenį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(54)
(39)
(15)

Komentarai ()