Lėktuvų dar daugybė. Rusijos problema kitur  (2)

Rusija dar turi labai daug lėktuvų, nepaisant to, kad jie naikinami labai sparčiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas Pavelas Narožnis teigia, kad Rusijos lėktuvai kada nors gali baigtis, tačiau kur kas efektyviau naikinti ne juos, o pilotus, kurių Rusijai ir taip trūksta.

Rugsėjo 20 d., trečiadienį, Voronežo srityje sudužo Rusijos naikintuvas „Su-34“. Jis sudužo pats, savarankiškai ir draugiškai. Pilotai išgyveno. Tą pačią dieną Rusijoje ir sudužo ir kitas lėktuvas, pilotas žuvo.

„Deja, jie turi daug lėktuvų. Mes kalbame apie 2200, su kuriais jie pradėjo invaziją. Jie prarado apie 10%. Bet jei kalbėtume apie kovinius lėktuvus, jie buvo naudojami dažniau, todėl nuostoliai yra didesni - apie 25 - 30%. Ar jie gali baigtis? Taip, gali“, – pažymėjo Narožnis.

Rusijos lėktuvai numušami gana retai, nes į Ukrainos oro gynybos zoną neskrenda. Bet Ukrainos gynėjams užimant „Boiko bokštus“, juos atakavo rusų „Su-30“ ir jis buvo apgadintas nuo peties paleista raketa.

„Tačiau didesnė rusų problema yra ne lėktuvuose, o lakūnuose. Gana dažnai juos surenkame mes. Arba matome žinutes apie pulko vado, sėdėjusio prie vairalazdės ir vykdžiusio kovinę užduotį, žūtį. Tai reiškia, kad jie turi nedaug pilotų, turinčių realią kovinę patirtį“, – pažymėjo karo ekspertas. Karininkai nelėktų į mūšį, jei Rusija turėtų daugiau pilotų.

 

Karo metu pašalinta apie 300 rusų lakūnų, skaičiuojant sužeistus, žuvusius ir paimtus į nelaisvę. Rusijai jų tikrai gali pradėti trūkti.

(55)
(3)
(52)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: