„Bando pažeisti pasaulio saugumo tvarką ir įtraukti žmoniją į naują pasaulinį karą“  ()

Kitas dviejų buvusių sovietinių respublikų ginkluotos konfrontacijos etapas buvo nuspėjamas. Nes jis buvo neišvengiamas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-22 „Bando pažeisti pasaulio saugumo tvarką ir įtraukti žmoniją į naują pasaulinį karą“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sovietų Sąjungos žlugimas vyko palei ją sudarančių respublikų sienas. Todėl Krymas ir Donbasas yra Ukraina, Abchazija ir Pietų Osetija - Sakartvelas, Padniestrė - Moldova, o Kalnų Karabachas - Azerbaidžanas, rašo Aleksandras Kočetkovas.

Kalbama ne apie teisingumą ir nacionalines preferencijas, o apie tarptautiniu mastu pripažintą juridinį faktą. Kas į jį kėsinasi, bando pažeisti pasaulio saugumo tvarką ir įtraukti žmoniją į naują pasaulinį karą. Tai yra Rusija ir jos sukti sąjungininkai.

„Svarbu pridurti, kad Ukraina dabar susiduria su Rusijos agresija, kuri kelia grėsmę mūsų egzistencijai. Todėl mums nerūpi humanitariniai niuansai. Mums rūpi, kiek Armėnijos ir Azerbaidžano konflikto eskalavimas paveiks karo Ukrainoje eigą.“

Trumpuoju laikotarpiu šie įvykiai neturi jokios įtakos. Tačiau jie atitraukia pasaulio dėmesį nuo to, kas vyksta Ukrainoje. Todėl pageidautina, kad konfliktas kuo greičiau baigtųsi. Bet kieno naudai, nors Azerbaidžano pranašumas nekelia abejonių.

Rusijos užsienio politika yra hipertrofuota ir suasmeninta. Dabar įsiutęs Vladimiras Putinas keršija Nikolui Pašinianui, kuris neva jį asmeniškai išdavė bendraudamas su JAV. Toks geopolitinis Kremliaus narcisizmas yra neveiksmingas.

 

Vidutinės trukmės scenarijuje yra tikimybė, kad Armėnija galiausiai nutols nuo Rusijos. Atitinkamai Armėnija nustos būti koridoriumi, per kurį į šalį bus tiekiami dronų komponentai ir kitos karinės bei dvejopo naudojimo prekės. Tačiau tai įvyks dar negreitai, nes šioje kontrabandoje cirkuliuoja pernelyg dideli pinigai, kurių atsisakyti Armėnijos vadovybei yra nepaprastai sunku.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(47)
(3)
(44)

Komentarai ()

Susijusios žymos: