Čia tai geras! Ukrainos kariuomenė per mėnesį sumušė net 3 rekordus  (3)

Pasak karo-politikos apžvalgininko Oleksandro Kovalenko, duomenys apie priešo nuostolius – tik tarpinis rezultatas, nes iki mėnesio pabaigos dar yra laiko.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čia tai geras! Ukrainos kariuomenė per mėnesį sumušė net 3 rekordus.

Rusijos Federacijos nuostoliai Ukrainoje ir toliau sparčiai auga, ir artimiausiu metu galima tikėtis dar vieno rekordo.

Tai savo „Telegram“ kanale rugsėjo 23 d. pareiškė Informacinio pasipriešinimo grupės karo-politikos apžvalgininkas Oleksandras Kovalenko.

Anot jo, jau trečią rudens savaitę galima teigti, kad sunaikinta Rusijos ginkluotųjų pajėgų technika siekia rekordinį skaičių.

„Kaip ir tikėtasi, bus pasiektas dar vienas sunaikintų artilerijos pabūklų rekordas. Per 3 rugsėjo savaites sunaikinta 680 vnt. Kad būtų absoliutus rekordas, reikia sunaikinti dar 12 artilerijos pabūklų“, – sakė Kovalenko.

Kartu Ukrainos gynybos pajėgos turi dar vieną rekordą. Ukrainos gynėjai sunaikino rekordinį skaičių Rusijos MLRS. Rugsėjo 23 d. tai jau buvo 54 vienetai, o mėnesio pabaigoje šis skaičius gali siekti 70.

„Laikas parodys, bet atsižvelgiant į priešo taktiką naudojant MLRS, galime pasakyti, kad tai gana realu. Šiuo metu dėl kritinio artilerijos pabūklų trūkumo keliomis kryptimis Rusijos kariai yra priversti traukti MLRS arčiau fronto linijos“, – tęsė Kovalenko.

 

Trečiasis Rusijos nuostolių rekordas yra priešo transporto priemonės. Rusijos ginkluotųjų pajėgų logistika yra spaudžiama, kaip pastebėjo Kovalenko, o tose vietose, kur turėtų būti naudojama šarvuota kovos technika, jie naudoja įprastas „buchankas“ (mikroautobusus UAZ-452 – Red.), rusams labai trūksta tokio tipo įrangos.

„Pažiūrėsime, kokie bus galutiniai rezultatai mėnesio pabaigoje, bet tarpiniai jau daug ką pasako“, – reziumavo Kovalenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(0)
(60)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: