Žuvo „Wagner“. Tapo žinomos lėktuvo Il-76 katastrofos detalės (Foto)  ()

Pasak karo eksperto Oleksandro Kovalenko, be „Wagner“ samdinių, lėktuve buvo ir vietos kariškiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjo 23 d. Malyje įvyko lėktuvo katastrofa, kurios metu sudužo karinis transporto lėktuvas Il-76 su 140 žmonių, tarp kurių buvo ne tik Malio kariškiai, bet ir privačios karinės bendrovės „Wagner“ nariai. Tai parašė „Informacinio pasipriešinimo“ grupės karo-politikos apžvalgininkas Oleksandras Kovalenko.

„Atrodytų, Malis yra už tūkstančių kilometrų, bet tokia žinia kažkaip sušildė mano sielą šį vėsų vakarą“, – apibendrino Kovalenko.

Lėktuvo katastrofa Malyje: kas žinoma

Gao miesto oro uoste Malyje sudužo transporto lėktuvas Il-76, kuris, kaip įtariama, priklausė Baltarusijos krovininei oro bendrovei „Rubystar Airways“.

Rusijos armijos pareigūnai nesutaria, kokį krovinį gabeno lėktuvas. Propagandistas Čingis Dambijevas, publikuodamas sudužusio lėktuvo nuotrauką, patvirtina, kad lėktuvas priklausė Baltarusijos krovininei oro bendrovei „Rubystar Airways“ ir teigia, kad skrido „atsižvelgdamas į Jungtinių Tautų interesus“.

 

Vietos žiniasklaida ir žurnalistai, publikuojantys degančio lėktuvo vaizdo įrašus ir nuotraukas, praneša daugiau informacijos. Jie rašo, kad Il-76 skrido iš Malio sostinės Bamako, apie krovinį esą nieko nežinoma, bet tai – krovininis lėktuvas, kurį vidaus skrydžiams naudojo „Wagner“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(3)
(44)

Komentarai ()