Bandė pabėgti Medvedevas. Skelbiama netikėta žinia  ()

Norvegijoje teisėsaugininkai sulaikė buvusį „Wagner“ vadą Andrejų Medvedevą. Jis bandė bėgti atgal į Rusiją, nes bijojo ekstradicijos į Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė „The Barents Observer“.

Medvedevas buvo sulaikytas penktadienio vakarą (rugsėjo 22 d.) pasienyje su Rusijos Federacija esančiame Grense Jakobselv kaime, kai bandė tamsoje kirsti sieną ir patekti į Kolos pusiasalį.

Rajono policija laikraščiui patvirtino informaciją apie vyro sulaikymą. Jis buvo apkaltintas pasienio taisyklių pažeidimu. Tačiau nebuvo nurodyta nei pavardė, nei tautybė.

Pažymima, kad pasikėsinimas kirsti sieną įvyko praėjus kelioms valandoms po to, kai buvęs „Wagner“ vadas Kirkeneso miesto centre susitiko su „Barents Observer“ žurnalistu. Medvedevas paskelbė apie ketinimą surasti žmogų, kuris padėtų jam kirsti sieną. Jis aiškino, kad netrukus esą bus išduotas Ukrainai, todėl grįžimas į Rusiją yra saugesnė alternatyva.

Po pokalbio Medvedevui tikriausiai pavyko patekti į Grense Jakobselvą, kuris yra už 50 km nuo Kirkeneso. Šioje vietoje Norvegiją ir Rusiją skiria sekli upė.

Kartu pažymima, kad iki šiol nežinoma, kaip tiksliai buvęs vagnerietis galėjo patekti į minėtą zoną, nes viešasis transportas nevažiuoja prie pasienio upės.

Kas yra Medvedevas?

 

Šių metų sausį Norvegijos valdžia paskelbė, kad Adrejus Medvedevas paprašė prieglobsčio šalyje po to, kai neteisėtai kirto karalystės sieną. Byla buvo perduota Norvegijos imigracijos policijai, o vyras – į Oslą, kur buvo patalpintas į migracijos įstatymų pažeidėjų centrą.

Medvedevas vėliau buvo suimtas po muštynių prie baro Osle. O balandžio mėnesį tapo žinoma apie jo sulaikymą Švedijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(0)
(29)

Komentarai ()