Pavojinga žinia. Į karą grįžta „Wagner“. Kas vyksta  ()

Tikimasi, kad jie dalyvaus mūšiuose pietiniame Bachmuto flange.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išsklaidyti „Wagner“ kontingentai greičiausiai grįš į frontą kovoti su Ukraina Rusijos okupacinės armijos gretose.

Karo studijų instituto analitikai (ISW) mano, kad šie kovotojai negalės padėti įsibrovėliams ženkliai pakreipti situacijos savo naudai mūšio lauke. Jie neparodys tokio efektyvumo, kokį turėjo vadovaujant Jevgenijui Prigožinui ir Dmitrijui Utkinui.

ISW ataskaitoje cituojamas buvusio Luhansko srities karinės administracijos vadovo Serhijaus Gaidai rugsėjo 23 d. pareiškimas, kad šiame regione ir skirtingose ​​fronto linijos atkarpose veikia „Wagner“ būriai. Tačiau jis nežino nei kovotojų skaičiaus, nei informacijos apie organizaciją, pagal kurią jie veikia Ukrainoje.

Anot analitikų, su „Wagner“ susijęs šaltinis teigė, kad apie 500 samdinių, įskaitant tuos, kurie atsisakė dalyvauti birželio 24-osios sukilime Rusijos Federacijoje, prisijungė prie naujos nenustatytos organizacijos. Ją suformavo buvęs „Wagner“ personalo skyriaus vadovas. Tikimasi, kad kovotojai dalyvaus kautynėse pietiniame Bachmuto flange.

 

„Tokios ataskaitos rodo, kad „Wagner“ pajėgos yra susiskaldžiusios ir mažai tikėtina, kad jos susiburs į darnias kovines pajėgas arba paveiks Rusijos kovinius pajėgumus, jei grįš į karą Ukrainoje“, – sakoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(10)
(-3)

Komentarai ()