[ŽT] „Laukia siaubingas pralaimėjimas. Tikrai siaubingas. Gerasimovas įsakys trauktis.“ Prasideda panika. Kas nutiko  ()

Valerijus Gerasimovas, Rusijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininkas, jau kurį laiką pats vadovauja rusų pajėgų operacijoms Ukrainoje. Pastaruoju metu rusų propagandos kanalai spėlioja, kad jis gali įsakyti rusams trauktis iš vieno miesto.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų propagandistai teigia, kad yra informacijos, kad Gerasimovas įsakys rusų okupacinėms pajėgoms trauktis iš Zaporižios Tokmako. Teigiama, kad tai nėra skubotas sprendimas ir Gerasimovas tai svarsto nuo to laiko, kai Ukraina išlaisvino Robotynę. Gerasimovas mano, kad kitaip rusų Tokmake gali laukti triuškinantis pralaimėjimas, o tai paveiks rusų padėtį visame Zaporižios regione.

Rusų propagandistai mano, kad iš Tokmako patrauktus karius Gerasimovas perkels į Melitopolį ir Berdianską, kad šie miestai galėtų būti dar labiau įtvirtinti ir galėtų būti ginami tvirčiausiomis įmanomomis pajėgomis. Pasak Gerasimovo, kaip teigia šaltiniai, nereikalingai arši Tokmako gynyba ne tik kainuos daug karių gyvybių, bet ir susilpnins rusų galimybes gintis toliau į pietus.

 

„Jis perspėja, kad jei per daug įsikibsime į Tokmaką, mūsų armijos Zaporižioje laukia siaubingas pralaimėjimas. Tikrai siaubingas,“ rašo vienas rusų kanalų.

Ukraina pastarosiomis dienomis sustiprino spaudimą rusų pozicijoms šioje srityje. Tiesa, požymių, kad rusai trauktųsi, nėra. Priešingai - Tokmake statomi papildomi įtvirtinimai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(64)
(1)
(63)

Komentarai ()

Susijusios žymos: