Didelė klaida. Įvyko galingas „Nona“ ir HIMARS „susitikimas“ (Video)  ()

Anksčiau rugsėjį gynybos pajėgos trimis GMLRS raketomis smogė Rusijos 2C9 „Nona-S“ transporto priemonių pozicijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anksčiau šį mėnesį pasirodė „Shadow“ padalinio vaizdo įrašas, kurio operatoriai, pasitelkę žvalgybinį droną, aptiko priešo savaeigių artilerijos sistemų padėtį ir sėkmingai pakoregavo GMLRS raketas, paleistas iš HIMARS raketų sistemos.

Kaip matyti vaizdo įraše, raketos pataikė į du rusiškus savaeigius 2C9 „Nona-S“ savaeigius artilerijos minosvaidžius, kuriuos okupantai pastatė pačiame lauko viduryje netoli nuo Donecko.

Iš viso į priešo taikinius buvo paleistos trys GMLRS raketos – vienai iš jų pataikius į pirmą transporto priemonę, vienas rusų karių bandė pabėgti nuo kitos, tačiau tą pačią sekundę jį „pagavo“ antroji raketa.

O dabar internete pasirodė vaizdo įrašas iš pačių okupantų, kurie nusprendė iš arti pademonstruoti, koks pragaištingas buvo Ukrainos kariškių puolimas su HIMARS prieš rusų savaeigius minosvaidžius.

 

Pirmoji „Nona“ tiesiogine prasme „dėl metalo laužo“ – kaip pažymi rusų nusikaltėlis, žuvo visa įgula. Vėliau okupantas rodo filmuotą medžiagą, kaip toli vamzdis ir bokštelis nuskriejo nuo mašinos.

 

Antroji „Nona“ vaizdo įraše nerodoma: anot okupanto, deja, rusai sugebėjo ją evakuoti – antrosios „Nonos“ apgadinimo būklę įvertinti sunku. „Tokiose atvirose vietose nepaliksi technikos“, – reziumuoja okupantas.

Atskirai verta paminėti, kad vaizdo įrašą filmuojantis rusų karys nešioja privačios karinės kampanijos „Wagner“ ševroną – čia galima paminėti, kad anksčiau tapo žinoma, kad nemažai buvusių vagneriečių buvo perdislokuoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(74)
(3)
(71)

Komentarai ()