„Rusijos armija nebekontroliuoja kilometrų ilgio apkasų.“ Pietuose didžiuliai įvykiai  (2)

Ukrainos gynėjai tęsia atsakomąjį puolimą Bachmuto ir Zaporižios kryptimis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjo 27 d. užfiksuoti geografiniai vaizdai parodė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veržimąsi į Orechovo-Vasylivkos sritį. O rugsėjo 26-osios filmuota medžiaga parodė, kad V. Putino armija nebekontroliavo 1 km ilgio apkasų linijos į vakarus nuo Verbovės.

Karo studijų instituto analitikai įsitikinę, kad dabar Ukrainos ginkluotosios pajėgos nebeturi kliūčių Verbovės išlaisvinimui.

Rugsėjo 27 d. Tavrijos operatyvinės-strateginės kariuomenės grupuotės vadas generolas Oleksandras Tarnavskis pareiškė, kad labai greitai iš Zaporižios pusės ateis labai geros žinios.

Padėtis Verbovės rajone lieka neaiški. Rusijos karo korespondentai jau nerašo išsamiai apie situaciją šioje fronto dalyje. Dar rugsėjo 26 dieną okupantas Rogovas paskelbė apie keturias Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kuopas, kurios kartu su šarvuočiais vykdo Rusijos ginkluotųjų pajėgų pozicijų šturmą Robotynės-Verbovės linijoje.

O Z kanalas „VDV za Teplinskovo“ teigia, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos praėjo ne tik minų laukus, bet ir „drakono dantis“. Dabar jie yra arti Verbovės ir puolimas gali prasidėti bet kurią dieną.

Šaltinis iš Rusijos ginkluotųjų pajėgų 108-ojo oro desanto pulko kalbėjo apie intensyvius Ukrainos ginkluotųjų pajėgų apšaudymus šioje fronto atkarpoje. Vienas iš propagandistų teigia, kad Maskva persigalvojo dėl 106-osios oro desantininkų divizijos perkėlimo į Robotynės sritį, kur turėjo teikti pagalbą 7-osios ir 76-osios oro desantininkų divizijų įsibrovėliams.

 

ISW analitikai teigia, kad 106-oji oro desantininkų divizija veikia Bachmuto rajone ir Rusijos gynybos ministerija tariamai niekada neplanavo jos perkelti į Robotynę.

Rusijos informacinėje erdvėje pastaruoju metu nenoriai diskutuojama apie Putino armijos operacijas vakarinėje Zaporižios srities dalyje, nes Rusijos karo tinklaraštininkų bendruomenė sumažino kritiką Rusijos gynybos ministerijai dėl karo vykdymo šioje šalies dalyje.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(78)
(3)
(75)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: