Košmaras Kurske. Sprogo aviacijos pulkas su vadovybe  ()

Skelbiamos įvykio detalės, kurios nebuvo paviešintos žiniasklaidoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Telegram“ kanalas „Dosje špiona“ yra vieno iš specialiųjų tarnybų darbuotojo kanalas. Savo publikacijoje jis atskleidžia niekur neskelbtas įvykio Chalino aerodrome detales.

Rugsėjo 24 d. įvyko sprogimas Kursko srities Chalino aerodrome. Žiniasklaidoje pasipylė informacija apie vieno drono ataką, dėl kurios nukentėjo 14-ojo gvardijos naikintuvų aviacijos Ždanovo pulko vadovybė.

Norėčiau paskelbti keletą įdomių įvykio detalių, kurios nebuvo paviešintos žiniasklaidoje. Taigi, Chalino aerodromas, dar žinomas kaip Kursk Vostočnyj, buvo užpultas dronų. Manoma, kad tai buvo „bebrai“ - Ukrainoje pagaminti dronai, išgarsėję po daugybės išpuolių prieš Maskvos miestą.

Pirmasis dronas smogė degalų ir tepalų cisternoms, kurie naudojamos 14-ojo IAP reikmėms. Garsus sprogimas, kurį išgirdo Kursko gyventojai, ir buvo pirmasis smūgis. Dėl jo sandėlyje kilo stiprus gaisras.

Toliau, kariškių grupė ir, tikėtina, 14-ojo IAP vadas (atstovaujamas pulko vado ir jo pavaduotojo) patraukė į degantį sandėlį įvertinti padarytos žalos ir imtis priemonių gaisrui gesinti. Tuo metu beveik į tą patį tašką pataikė ir antrasis dronas. Dėl šio sprogimo buvo daug aukų tarp aviacijos pulko personalo, įskaitant vadovybę.

Po kurio laiko aerodromo teritorijoje buvo aptiktas trečiasis dronas. Teigiama, kad jį „nutūpė“ elektroninės kovos įranga ir jis krisdamas nesprogo. Vietos kariškiai, užuot iškvietę į įvykio vietą grupę sapierių, nusprendė savarankiškai apžiūrėti „radinį“. Artėjant prie drono jis detonavo.

 

Verta paminėti, kad tai ne pirmas išpuolis Chalino aerodrome. Rugpjūčio 27-osios naktį aerodromą užpuolė 16 kartoninių „Sypaq PDSS“ tipo dronų, prikimštų volframo karbido šaudmenų. Tada buvo atakuoti 4 SU-30, vienas MiG-29 ir oro gynybos radaras.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(141)
(2)
(139)

Komentarai ()

Susijusios žymos: