„Jie neįspėjami apie atsitraukimą.“ Skelbiama apie „mėsos brigadas“ ukrainiečių gretose. Kas nutiko  ()

Socialiniuose tinkluose aktyviai plinta pranešimas apie vadinamąsias „mėsos brigadas“ Ukrainos ginkluotųjų pajėgų gretose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainiečiai įspėjami nekreipti dėmesio į tokius melagingus pranešimus. Tokias brigadas turi rusų okupantai, o ne ukrainiečiai.

Melaginga žinutė pateikiama tarsi neabejingos ukrainietės, kuriai labai rūpi Ukrainos didvyrių likimas, vardu. Ji pareiškė apie dažnai žūstančius neaprūpintus karius, nes jie net „neįspėjami apie atsitraukimą“. Šie kariai esą nežino apie „Twitter“ ir niekada nėra matę akyse dronų.

Apie vadinamąsias „mėsos brigadas“ Ukrainos ginkluotosiose pajėgose iki klastotės išvis nebuvo girdėti. 

Vachtangas Kipianis atkreipė dėmesį, kad klastotė buvo išplatinta daugiau kaip 18 tūkst. kartų. Tuo tarpu šia „istorija“ labai gerai žaidžia Rusijos propaganda.

„Suminė auditorija siekia bent kelis šimtus tūkstančių ukrainiečių. Na, o kodėl niekas nevalgo nuo grindų, o vartoja informaciją iš sąvartyno ir dar maitina kitus? Nežinai asmeniškai, kas parašė žinutę – neskleisk. Tai pirmoji informacijos abėcėlės ir saugumo taisyklė“, - pabrėžė Kipianis.

 

Rodionas Šilkošitnyjus pažymėjo, kad kariuomenėje nėra termino „mėsos brigados“.

„Atsitraukimų su vėlesniu flangų atidengimu ir tragiškomis pasekmėmis kaimynams buvo daug (ypač, tikėtina, ir tokiose brigadose, kurios nėra tokios, apie kurias autorė rašo pirminiame pranešime), ir tai jokiu būdu nepriklauso nuo kariuomenės rūšies, o tik nuo žmonių, kurie tai padarė“, - pridūrė jis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(5)
(20)

Komentarai ()

Susijusios žymos: