Dėmesys mobilumui. Rusijos kariai gaus naujausią monstrą 2C40 „Floks“ (Video)  ()

Savaeigis pabūklas buvo sukurtas ant ratinės šarvuočio „Ural-4320“ platformos su padidintu pravažumu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-06 Dėmesys mobilumui. Rusijos kariai gaus naujausią monstrą 2C40 „Floks“ (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos korporacija „Rostec“ Rusijos Federacijos armijai pradėjo tiekti naujausią 120 mm savaeigės artilerijos instaliaciją 2S40 „Floks“, galinčią šaudyti tiek artilerijos sviediniais, tiek minosvaidžių minomis. Apie tai pranešė bendrovės spaudos tarnyba.

Pranešime spaudai rašoma, kad savaeigė transporto priemonė pastatyta ant ratinės važiuoklės, pasižymi geromis mobilumo ir saugumo savybėmis.

„Ginklas sukurtas ant visureigio važiuoklės, todėl po kelių šūvių galima greitai pakeisti šaudymo padėtį. Šarvuota kabina ir šovinių skyriai užtikrina didesnę įgulos ir amunicijos apsaugą“, – rašoma pranešime.

Savaeigis „Floks“ buvo sukurtas Nižnij Novgorodo „Burevesnyk“ tyrimų centre. Apie serijinės gamybos pradžią tapo žinoma 2022 m.

Patranka sumontuota ant karinio šarvuočio „Ural-4320“ pagrindo su 6x6 ratų formule. Tai rodo, kad Rusijos karo pramonė vis labiau atkreipia dėmesį į savo artilerijos mobilumą. Pavyzdžiui, šių metų liepą „Rostec“ paskelbė baigusi 152 mm haubicos „Malva“, taip pat sukurtos ant ratinės platformos, bandymus.

2С40 balistinės charakteristikos yra gana neblogos – savaeigis pabūklas gali pakelti vamzdį nuo -2 iki + 80 laipsnių.

 

Savaeigių pabūklų ugnies greitis vis dar nežinomas. Rusijos stebėtojai tik atkreipia dėmesį į tai, kad „Floks“  yra pajėgus pataikyti į taikinius vadinamuoju sprogimo režimu, kai taikinį vienu metu pasiekia keli skirtingais kampais iššauti sviediniai.

Kalbant apie naudojamą amuniciją, ginklas gali „dirbti“ su visu turimų 120 mm sviedinių ir minų spektru.

„Rostec“ atstovo Bechano Ozdojevo teigimu, komplekse subalansuotos automatizuotos ir rankinės operacijos.

„Floks“ pagerino mobilumą ir saugumą, racionaliai subalansavo rankines ir automatines operacijas, o ekipažo darbas yra kuo paprastesnis. Kartu su santykinai maža kaina, visa tai daro ginklą prieinamą ir paklausų tarp karių“, – pabrėžė Ozdojevas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(7)
(-5)

Komentarai ()