Totalus dugnas. Ką rusai padarė su Tu-95 Engelso oro bazėje (Foto)  (1)

Rusai Engelso oro bazėje piešia strateginių bombonešių Tu-95 siluetus, kad nukreiptų dėmesį nuo tikrų lėktuvų, bet vargu ar tai padės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė „The War Zone“.

„Planet Labs“ palydovinėse nuotraukose matyti dvimačiai lėktuvai-masalai Rusijos oro bazėje Engelse. Šie siluetai gali būti iškirpti iš audinio, bet greičiausiai yra dažyti.

Viename iš lėktuvų netgi buvo uždėtos padangos, kad masalas būtų tikroviškesnis.

Tikriausiai tokiu būdu rusai nori apgauti palydovus ir trukdyti Ukrainos operacijoms. Leidinys mano, kad tai aiškiai nepasiteisins, nes net komercinėse didelės raiškos palydovinėse nuotraukose nupieštą siluetą galima aiškiai atskirti nuo tikrojo.

 

Naudojant kelis žvalgybos šaltinius, pavyzdžiui, sintetinio diafragmos radaro (SAR) palydovinius vaizdus, ​​bus lengviau suprasti, kad taikinys nėra trimatis objektas.

 

Tačiau „The War Zone“ mano, kad rusų taktika galėtų veikti su mažos raiškos vaizdų palydovais. Rusai gali tikėtis, kad tokiomis sąlygomis netikri taikiniai suklaidins bepiločių orlaivių operatorius ir jie nepataikys į tikrąjį lėktuvą.

 

Gali būti, kad tokie masalai gali būti skirti supainioti infraraudonųjų spindulių taikymo jutiklius ginkluose, pavyzdžiui, sparnuotųjų raketų, naudojančių autonominį vaizdo suderinimą. Tačiau lieka neaišku, kiek tokia taktika gali būti veiksminga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(4)
(5)

Komentarai (1)