„Tai dovana Putinui.“ Kodėl karas Izraelyje labai nenaudingas Ukrainai  (1)

Skelbiama apie karo Izraelyje pasekmes Ukrainai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-08 „Tai dovana Putinui.“ Kodėl karas Izraelyje labai nenaudingas Ukrainai  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Palestiniečių kovotojų „Hamas“ ataka prieš Izraelį gali turėti rimtų pasekmių ir tarptautinės padėties požiūriu. Karas Artimuosiuose Rytuose visada tampa pagrindiniu Vakarų ir arabų pasaulio santykių destabilizavimo momentu, keičia santykių konfigūraciją, gali pakenkti jau sudarytiems susitarimams, savo „YouTube“ kanale pasakojo politikos ekspertas ir žurnalistas Vitalijus Portnikovas.

„Ir, žinoma, toks karas perkelia dėmesio centrą į visus tuos įvykius, kurie vyko pasaulyje prieš krizę Artimuosiuose Rytuose. Ypač jei ketiname sulaukti naujos didelės konfrontacijos. Taigi vienas iš pagrindinių šio karo naudos gavėjų galėtų būti Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, kurio vyriausybė, kaip žinome, jau seniai palaiko glaudžius ryšius su „Hamas“, ir faktiškai buvo pirmoji vyriausybė, pasirengusi dialogui su šios teroristinės organizacijos vadovybe po to, kai „hamasininkai“ laimėjo Palestinos savivaldos parlamento rinkimus“, - komentavo jis.

Pasak Portnikovo, Rusijai pakankamai svarbu, kad dabar skirtinguose pasaulio regionuose prasideda karai, todėl tokiu būdu Vakarai negali susitelkti į pagalbą Ukrainai, o Maskva turi atrištas rankas tęsti išsivaduojamąjį karą, kurį Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas laiko realia išeitimi iš padėties, kurioje atsidūrė dėl blickrygo fiasko Ukrainos teritorijoje.

 

„Nereikia pamiršti, kad tarp tų, kurie palaikys „Hamas“ konfrontaciją su Izraeliu ir norą tęsti kovą, yra Rusijos Federacijos sąjungininkai, visų pirma Irano Islamo Respublika, kuri padeda „Hamas“ ginklais ir ekonomiškai išgyventi po to, kai teroristinė organizacija prarado paramą arabų pasaulyje ir negali tikėtis didelės pagalbos, jei neatsisakys eskalacijos“, - užbaigė žurnalistas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(16)
(-12)

Komentarai (1)