„Santykis 1:4. Ne Ukrainos naudai.“ Rusija ruošiasi pulti  (1)

Perspektyvos kelia nerimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos okupacinė kariuomenė suaktyvėjo Kupjansko-Lymano kryptimi. Buvo sugriauti keturi tiltai per Oskol upę. Dabartinis priešo tikslas – sunaikinti gynybos pajėgų logistiką, pasiekti kairįjį upės krantą ir užimti dalį Kupjansko.

Tokią nuomonę interviu OBOZREVATEL išsakė karo ekspertas Vladislavas Seleznevas.

„Per Oskol upę šia kryptimi buvo sugriauti mažiausiai keturi tiltai. Kokiu tikslu? Priešas bando sugriauti mūsų logistiką. Mūsų inžineriniai padaliniai stato pontoninius tiltus, tačiau akivaizdu, kad jų pajėgumai yra šiek tiek mažesni nei stacionarūs tiltai. Akivaizdu, kodėl priešas griauna mūsų tiltus - jis ruošiasi puolimui. Kaip sakėme praeitą kartą, okupantas daro praėjimus savo minų laukuose, traukia šarvuočius į karinių susirėmimų liniją. Jau vakar arba ažvakar (spalio 4-5 d. – UNIAN) pasirodė informacija apie tai, kad „priešas bando pulti tiek Kupjansko, tiek Lymano kryptimis“, – pažymėjo ekspertas.

Rusija traukia nepakankamai suformuotos 25-osios armijos dalinius, Pirmosios gvardijos tankų armijos dalinius ir bando daryti spaudimą. Kaip pažymi ekspertas, tai nėra faktas, kad pirmosios nesėkmės atšaldys priešo užsidegimą. Greičiausiai tokie išpuoliai šiame fronto sektoriuje tęsis ir ateityje.

 

„Apskritai situacija, kuri dabar stebima visoje kovos linijoje, pasižymi dviem veiksniais: kur Ukrainos kariuomenė turi resursų, pajėgų, priemonių ir pajėgumų, ji puola. Kur tokių galimybių neturi, vykdo gynybinius mūšius, nes ten puola Rusijos okupacinė armija. Padėtis mūšio lauke gana dinamiška. Jos perspektyvos priklauso nuo Ukrainos gynybos pajėgų resursų galimybių“, – pažymėjo Seleznevas.

Jis pažymėjo, kad perspektyvos gana nerimą keliančios, nes kitais metais Rusijos karinis biudžetas sieks maždaug 30 proc. Tai yra mažiausiai 4 kartus daugiau nei dabartinis Ukrainos karinis biudžetas, atsižvelgiant į mūsų Vakarų partnerių karinės-techninės pagalbos tiekimą.

 

Santykis 1:4. Ne Ukrainos naudai.

„Priešas turės pranašumą, šis pranašumas bus daugkartinis. Tačiau dar anksti pasakyti, į ką šis pranašumas pavirs kovose, nes nežinia, kokius išteklius Ukrainos kariuomenė turės kitais metais“, - pažymėjo jis.

Pasak eksperto, lapkričio pabaigoje jau turėsime aiškiai apibrėžtą situaciją – „ko galima tikėtis iš mūsų puolimo, iš Rusijos okupacinės armijos veiksmų ir ką galiausiai pasieksime. Pagrindinis veiksnys yra ištekliai.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(51)
(16)
(35)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: