Netikėta žinia. „Tai gudrus Budanovo planas.“ Kas vyksta Kryme (Video)  ()

Ekspertas pabrėžia, kad žvalgyba niekada nepasakys apie realiai vykdomas operacijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai Gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdyba pasakojo specialiųjų operacijų Kryme detales ir rodė mūšių su priešu vaizdo įrašus. Karo ekspertas Romanas Svitanas įsitikinęs, kad tokie pareiškimai ir vaizdo įrašai yra dezinformacija, kuri turėtų nukreipti dėmesį nuo realių operacijų, vykdomų kairiajame Dniepro krante ir okupuotame Kryme.

„Tai dezinformacija. Priešui irgi. Kai žvalgyba sako, kad atvažiavo, pakabino vėliavą, nusifotografavo, išvažiavo... Bet žvalgyba turi ir kitų, slaptų užduočių. O tai Vyriausiosios žvalgybos valdyba darbo dienų kasdienybė, tai ką jie rodė. Tai vyksta kiekvieną dieną. Kinburno nerija – tai kairysis Dniepro krantas. Tada judėjimas vyksta į vakarinę Krymo pakrantę. Žvalgyba vykdo kovinius įsakymus. Ir niekas apie tai nekalbės. Tai yra, niekas nesužinos tikrosios misijos. Bet ji turi slėptis, tai natūralu, už dezinformacijos. Taip slepiama pagrindinė užduotis. Tik atlikus pagrindinę užduotį, „Neptūnas“ atvyksta į S-400, „Storm Shadow“ atvyksta į S-400, atvyksta dronai ir uždengia tolimojo nuotolio žvalgybos stotis“, – sako Svitanas.

 

Ekspertas pabrėžia, kad žvalgyba niekada nepasakys apie realiai vykdomas operacijas. „Mes nežinome, kiek karių buvo išlaipinta, kiek ten liko ir dabar atlieka užduotis Kryme ar Kinburno nerijoje, kairiajame krante ar kiek buvo išvežta anksčiau išlaipintų žmonių“, – pažymėjo jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(80)
(3)
(77)

Komentarai ()