Netikėta žinia. Zelenskis skelbia apie karo pabaigą  (6)

V. Zelenskis išsakė savo nuomonę apie karo pabaigą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-12 Netikėta žinia. Zelenskis skelbia apie karo pabaigą  (6)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spalio 10 d., duodamas interviu rumunų leidiniui Digi24.ro, Ukrainos prezidentas atsakė į keletą klausimų, susijusių tiek su įvykiais Ukrainoje, tiek Izraelyje.

V. Zelenskis teigė, kad tikrai eitų į antrąją kadenciją, jei rinkimai vis dėlto vyktų karo sąlygomis, nes tokiomis sąlygomis jis tiesiog negali palikti ukrainiečių.

Kartu Ukrainos prezidentas negali įvardyti tikslios karo pabaigos datos. Viena vertus, Ukrainos ginkluotosios pajėgos kontratakuoja, tačiau, kita vertus, vis dar yra nemažai veiksnių, trukdančių visiškai išlaisvinti Ukrainą. Kartu V. Zelenskis netgi žino, kada karas gali galutinai baigtis, tačiau atsisako garsiai išsakyti savo prognozes.

Anot jo, dabar vyksta paskutinis etapas ir jau nebe karo vidurys. Yra rūpesčių, įskaitant ginklų tiekimą ir finansavimą, tačiau tai tikrai paskutinis kovos etapas, sakė Zelenskis.

 

Prezidentas taip pat nemano, kad rankos paspaudimas su V. Putinu galėtų užbaigti karą Ukrainoje. Priešingai, niekas nesustabdys Putino. Jei Ukraina žlugs, jis nusitaikys į kitas šalis, kurios anksčiau priklausė SSRS. Pirmiausia kalbama apie Baltijos šalis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(90)
(22)
(68)

Komentarai (6)