Juodoji Izraelio gulbė. Kiek dar truks karas Ukrainoje  ()

Ukrainos visuomenė turi ruoštis ilgai konfrontacijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karas Ukrainoje nesibaigs viena žaibiška karine operacija, tačiau jo trukmės nuspėti neįmanoma, nes „juodosios gulbės“ - kaip įvykiai Izraelyje vyksta visada.

Tokią nuomonę interviu „Obozrevatel“ išsakė Razumkovo centro tarptautinių projektų koordinatorius, karo ekspertas Aleksejus Melnikas.

Anot jo, akivaizdu, kad beveik nėra šansų, kad karas baigsis 2023 metais, tuo tarpu daugelis prognozuoja intensyvius karinius veiksmus 2024 metais.

„Tai prognozės ir scenarijai, pagrįsti šiandien turimais duomenimis. A priori neįmanoma atsižvelgti į tai, kas vadinama „juodosiomis gulbėmis“. Pavyzdžiui, kas iš tikrųjų galėtų numatyti įvykius, kurie atsitiks Izraelyje? Visos tendencijos, kurias galima apskaičiuoti su tam tikra tikimybe, kartais pasisuka kita linkme ir viskas labai dinamiškai keičiasi“, – pastebėjo ekspertas.

Tuo pat metu Aleksejus Melnikas pažymėjo prognozių apie ilgalaikio karo pobūdį vertę.

„Jie parengia ir politikus, ir visuomenę, kad mums reikia ruoštis ilgam susipriešinimui. Tai leidžia mums geriau pasiruošti protiškai ir finansiškai. Jei staiga atsiras palankių netikėtų pokyčių, tai bus tik į naudą“, – pabrėžė jis.

 

A. Melnikas taip pat pažymėjo, kad yra apskaičiavimai, jog šio konflikto negalima užbaigti viena žaibiška operacija.

„Turime dirbti ir didinti pastangas siekiant išorinės paramos. Galbūt kritiškai svarbu ir tai, kad Ukrainos visuomenė suvoktų, jog įsivaizduojama taika, stebima, pavyzdžiui, Kyjive beveik mėnesį laiko, yra pavojinga iliuzija manantiems, kad jau galima pereiti prie taikaus gyvenimo“, - padarė išvadą ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(0)
(9)

Komentarai ()

Susijusios žymos: